Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Ekornes vinner Eksportprisen 2021

  Møbelbedriften Ekornes mottar Eksportprisen 2021 på scenen under Eksportkonferansen.
  Foto: Kilian Munch, Innovasjon Norge/Eksfin

  Vinneren av Eksportprisen 2021 har bevist at det er mulig å ha lønnsom, norsk industriproduksjon for eksport til hele verden i tøff, internasjonal konkurranse.

  Eksfin, Innovasjon Norge og Eksportstrategirådet deler ut Eksportprisen. Formålet er å premiere norske eksportører som har lykkes med å bygge verdier i Norge gjennom utenlandske markeder.

  Fra Ikornnes i Møre og Romsdal kjempet Ekornes seg helt til topps i tøff konkurranse med bedrifter innen mange næringer og fra hele landet.

  - For å hevde seg som internasjonal design- og møbelbedrift i 2022, må man også være en teknologibedrift, dette er noe Ekornes er et levende eksempel på, sier Tone Lunde Bakker administrerende direktør i Eksfin.

  Hun har i år delt ledelsen av juryen med Håkon Haugli, administrerende direktør i Innovasjon Norge.  

  Ekornes er for mange «flaggskipet» i norsk møbelindustri og et godt eksempel på en dyktig eksportør utenom de store eksportnæringene på vestlandet.

  I tillegg til å utvikle og produsere konkurransedyktige produkter, har Ekornes lykkes med noe få andre i Norge har klart, å bygge opp en sterk, internasjonal merkevare, Stressless.

  - Ekornes har drevet kontinuerlig innovasjon gjennom snart hundre år. I dag er bedriften en av få internasjonalt anerkjente merkevarer fra Norge. Det er fantastisk å se at de lykkes i skarp internasjonal konkurranse. Og med økte norske eksportambisjoner gir jeg oppfordringen «Look to Ekornes», sier Håkon Haugli.

  Eksportprisen ble delt ut på Eksportkonferansen 23. mars i Oslo av næringsminister Jan Christian Vestre.

  Juryen bestod i år av Inger-Marie Sperre, Per Arthur Sørlie, Alexandra Bech-Gjørv og jurylederne Tone Lunde Bakker og Håkon Haugli.

  Kontaktperson
  Gro Baug Warholm
  +47 95 99 41 44