Omstillingskonferansen 2019

/contentassets/ad5f44a61f02403c818f12f052337c83/omstillingskonferansen.png?width=1168

Informasjon

Trondheim Scandic Nidelven Påmeldingsfrist: 15.07.2019 23.00 Kontakt: Heidi Bang 3000 kroner eks. mva. 28.08.2019 12.00.00 29.08.2019 16.00.00 Europe/Oslo Omstillingskonferansen 2019 Scandic Nidelven Heidi Bang heidi.bang@hkstrategies.com Legg til i kalender

Temaet for årets konferanse er Norge anno 2019 – et samfunn i omstilling. Konferansen vil fokusere på aktuelle temaer som automatisering og digitalisering, globalisering og urbanisering. Disse samfunnsendringene byr på utfordringer, men også muligheter til innovasjon og vekst.

Hva er de viktigste utfordringene norsk næringsliv og lokalsamfunn står overfor i tiden som kommer? Hva er det som skal til for å omstille seg i møte med disse endringene? Dette er bare noen av spørsmålene som skal løftes i løpet av konferansen. Som deltager får du innsikt i utfordringer og løsninger fra resten av landet, du blir utstyrt med verktøyene til å jobbe bedre med omstilling, og en møteplass til å bli kjent med de som jobber med regional omstilling.

Louise Fuchs leder oss gjennom konferansen. Hun har bakgrunn som kommunikasjonssjef for produkt og teknologi i Schibsted, og ble i 2016 kåret til årets digitale superprofil. For tiden jobber hun som kommunikasjonsdirektør i Kolonial.no og sitter i styret til TENK: tech-nettverket for kvinner.

Dersom dette skulle være av interesse, ta kontakt med Heidi Bang, på telefon 907 59 027 eller e-post heidi.bang@hkstrategies.com.

Obs, det forekommer en deltageravgift.

Onsdag 28. august

11.30 Ankomst og registrering

12.00 Lunsj

13.00 Åpning av konferansen v/ Gunnar Bovim, styreleder i Innovasjon Norge og rektor ved NTNU

13.15 De store linjene i norsk samfunnsutvikling v/ Alexandra Bech Gjørv, president i Sintef

Verden endres raskt. Megatrender som klimaendringer, urbanisering og aldring endrer samfunnet. Næringslivet må levere nye løsninger, for å bidra til et bedre samfunn og for å sikre egen lønnsomhet. Ny kunnskap og ny teknologi gir gode muligheter for de bedriftene som vil posisjonere seg for en framtidig vekst. Men omstilling er krevende. Alexandra Bech Gjørv deler sine perspektiver på hvilke muligheter norsk næringsliv står overfor i den omstillingen Norge nå er midt oppe i.

14.00 Nasjonale og regionale perspektiver på innovasjon v/ Odd Roger Enoksen

Som tidligere kommunal- og regionalminister og nåværende styreleder for omstillingsområdet Andøy har Odd Roger Enoksen et unikt perspektiv på norsk innovasjonsevne. Han deler av sine erfaringer med omstilling i teori og praksis.

14.30 Kort pause

14.45 Økonomisk resiliens i nordiske regioner v/ Jukka Teräs, forsker ved Nordregio

I hvilken grad er norske lokalsamfunn i stand til å omstille seg i møte med regionale og globale trusler? Jukka Teräs har, sammen med kollegaer i Nordregio, brukt de siste årene på å forske på økonomisk og sosial resiliens i nordiske regioner. Han forteller om de ulike truslene vi står ovenfor, og hvilke faktorer som driver resiliens.

15.15 Paneldebatt med bedriftene i omstillingsområdene

Bedrifter fra ulike omstillingsområder deler sine erfaringer fra samarbeidet med omstillingsorganisasjonen. Hva fungerer og hva opplever de som utfordrende? Lykkes virkemiddelapparatet i sitt samarbeid med lokale bedrifter? Hvordan opplever bedriftene tilgangen til, og samarbeidet med virkemiddelapparatet?

16.45 Innsjekk på Hotell Scandic Nidelven

19.00 Middag og sosialt på hotellet

 

Torsdag 29. august

Frokost og utsjekk fra hotellet

08:45 Oppstart med tilbakeblikk på første dag og agenda for dagen

09:00 Slik sikrer vi treffsikre resultater v/ Lars Vik, forsker ved Sintef

Hvordan sikrer vi treffsikre resultater i omstillingsarbeidet? I samarbeid med PANDA analyse og Sintef har Innovasjon Norge utviklet et analyseverktøy som skal bidra til å sikre kvalitet i omstillingsprogrammene. Både omstillingsmodulen og den nye utviklingsanalysen er kvantitative verktøy som gir en standardisert vurdering av omstillingsbehovet. Lars Vik forteller oss om dette nye verktøyet, og hvordan det vil forbedre omstillingsarbeidet.

09:30 Kreativ workshop - kommunikasjon og pitch v/Ergo Ego

De dyktige folkene bak Ergo Ego bruker teknikker fra sin bakgrunn som skuespillere til å lære bedrifter å kommunisere og lede bedre. For å gi bein til en god idé er det viktig å kunne forklare andre hvorfor dette er noe de bør satse på, på en kort, konsis og engasjerende måte. Gjennom kreative øvelser vil du lære teknikkene for å levere en perfekt pitch.

11:00 Lunsj

12:00 Parallellsesjoner:

Styrearbeid som sikrer omstilling v/ Guri Størvold, partner i Zynk
Hvordan lede når styrets agenda endres fra kontroll til innovasjon og omstilling? Hvordan får du folk med deg og skaper et best mulig klima og strukturer for innovasjon i organisasjonen? Med erfaring fra politisk arbeid, styreverv i bl.a. NorgesGruppen og som partner i kommunikasjonsselskapet Zynk forteller Guri Størvold om dette.

Hvordan lede omstilling i praksis v/ Øystein Vikingsen Fauske, Konserndirektør for HR og Digitalisering i Ekornes
Hvordan lykkes med omstilling? Hva er utfordringene og mulighetene i automatisering og digitalisering? Ekornes er en global virksomhet med hovedsete i Sykkylven på Sunnmøre. De har klart å komme styrket ut av en slik omstillingsprosess. Konserndirektør for HR og digitalisering i Ekornes Øystein Vikingsen Fauske deler sine erfaringer med å motivere og lede gjennom omstilling.

Hvordan kommunisere effektivt og bygge omdømme v/ Simen Johannessen, rådgiver i Gambit H+K
Hva innebærer egentlig et godt omdømme? Hvordan bygger du opp omdømmet til din bedrift eller din kommune? Hvordan kommuniserer du ut til de målgruppene du vil nå? Kommunikasjonsrådgiver og forfatter av omdømmeboken «Skjønnheten & omdømmet», Simen Johannessen, gir innsikt i disse utfordringene og verktøyene for å lykkes.

15:00 Inspirasjonsforedrag v/ Eirik Norman Hansen Teknologioptimisten Eirik Norman Hansen er opptatt av hva teknologi betyr for oss mennesker, organisasjoner og samfunn, og hvordan dette former verden nå og i tiden som kommer. Med 20 års erfaring som leder, rådgiver og forretningsutvikler vil han gi oss sine perspektiver på denne viktige samfunnstrenden.

15:45 Avslutning av konferansen v/ Kirsten Indgjerd Værdal i Trøndelag fylkeskommune

Vilkår for våre arrangementer: 

Innovasjon Norge er behandlingsansvarlig for dine personopplysninger. Se vår personvernerklæring

Deltakerlister fra arrangementer i regi av Innovasjon Norge vil kunne offentliggjøres, og/eller bli distribuert mellom deltakerne. Dersom du har spørsmål rundt dette, ta kontakt med arrangementsansvarlig før påmelding.

Innovasjon Norge tolererer ikke diskriminering, trakassering og andre former for krenkende/utilbørlig atferd. Krenkende/utilbørlig atferd vil kunne føre til bortvisning fra arrangementet, straffeansvar og/eller erstatningsansvar.

Vi gjør hva vi kan for å gjennomføre et annonsert arrangement, men avlysninger kan forekomme. Innovasjon Norge er ikke ansvarlig for eventuelle kostnader/tap du eller andre påmeldte måtte bli påført grunnet et avlyst arrangement.