Mat og landbruk

Tradisjon, kultur og kvalitet karakteriserer fransk mat og franskmenns forhold til mat. Fransk gastronomi ble i 2010 en del av UNESCOs verdensarv og mat er noe som diskuteres med lidenskap hver eneste dag.

Norsk suksess under VM i kokkekunst Bocuse d'Or og den stadig økende populariteten til norsk sjømat har gjort at franskmenn har fått øynene opp for norske produkter.

Frankrike er Europas største matprodusent og på verdensbasis kun slått av USA. Det er et jordbruksland hvor korn, kjøtt og meierivarer er veldig viktige og det franske matvaremarkedet er i stadig vekst.

I et land hvor lokal matkultur og tilhørighet står sterkt er det viktig å kunne fortelle en god historie rundt produktet. Er det en del av det tradisjonelle kostholdet? Har det en litt uvanlig produksjonsprosess bak seg? 

Eller er det en del av den moderne matindustrien som svarer til krav om sunt kosthold og enkel tilberedning? Kanskje har du kosttilskudd eller en ny drikkevare?

Matmessen SIAL avholdes annethvert år i Paris, og er verdens største messe for innovasjon i matbransjen.

Verdens største marked for ferskvarer holder til utenfor Paris (fisk, kjøtt, frukt & grønnsaker, melkeprodukter, blomster). Kontakt oss hvis du ønsker en guidet tur på Rungis.

Innovasjon Norge kan hjelpe deg med å finne den rette samarbeidspartneren.