Sør-Korea

Norge har de seneste årene blitt populært blant sørkoreanere. Flytilbudet mellom våre to land blir stadig bedre og svært mange sørkoreanske turoperatører har norske reiselivsprodukter med i sine turprogrammer. Faktisk er vi det landet i Skandinavia med sterkest posisjon i Sør-Korea.

Antall sørkoreanere som besøker Norge har økt kraftig siden 2010. I 2015 genererte besøk fra landet omkring 72.000 overnattinger i Norge, hvilket er en vekst på 31 prosent i forhold til 2014.

Det forventes ytterligere vekst fra Sør-Korea til Norge i 2016. Direkte charterruter mellom Seoul og Oslo ble en suksess sommersesongen 2015, og det meldes om utsolgte fly for sommersesongen 2016.

Direkteruten fra Seoul til Helsingfors gjør også Norge lett tilgjengelig fra Sør-Korea og denne forbindelsen korresponderer med ruter direkte til Oslo og Bergen. Turkish Airlines sin flyrute mellom Seoul – Istanbul – Oslo, er med på å forbedre transporttilbudene til Norge ytterligere.

I tillegg er nye flyruter med Emirates og Qatar til Oslo fra Midt-Østen gode forbindelser fra Seoul.

Norske reiselivsprodukter er inkludert i 62  turprogrammer i sørkoreanske distribusjonskanaler. Her selges Norge som en del av en rundreise i Skandinavia eller i samarbeid med Russland.

Våre markedsaktiviteter i Sør-Korea