Russland

Russland er et viktig nærmarked for Norge og norske reiselivbedrifter. Vi mener det ligger et stort potensiale i dette markedet. Oslo og Fjord Norge - regionen er forsatt de mest populære, men Nord-Norge er også i ferd med å bli en ettertraktet destinasjon for russiske turister.

Etter flere år med en økning fra det russiske markedet, har Norge opplevd en nedgang i antall russiske gjestedøgn siden 2014. Nå kan det se ut til at den økonomiske situasjonen i Russland har stabilisert seg og at reiselysten til utlandet er på vei tilbake.

Alt er likevel ikke positivt og det russiske bruttonasjonalproduktet forventes å oppleve en nedgang på rundt 3 prosent i 2015, til sammenligning økte det russiske bruttonasjonalproduktet med 0,6 prosent i 2014. Man forventer også at arbeidsledigheten kan bli så høy som 6,4 prosent i 2015 sammenlignet med 5,3 prosent i 2014.

Likevel ser man antydninger til en positiv utvikling innenfor reiselivet i Russland.

Norge som en naturbasert feriedestinasjon
Russland kan betegnes som et nærmarked for Norge og norske reiselivsbedrifter. De fleste russere reiser til Norge i sommermånedene. Oslo og Fjord Norge-regionen har den desidert største markedsandelen, men Nord-Norge begynner også å få et betydelig antall russiske turister. Vinterturisme, spesielt skiferie, er også i ferd med å bli veldig populært blant russere. 

Målsettingen de siste årene har vært å påvirke russernes holdning til Norge som en naturbasert feriedestinasjon samt å øke kunnskapsnivået om landet generelt.

Bli med på markedsaktiviteter i Russland 2016

Det er viktig å vedlikeholde sin tilstedeværelse på det russiske markedet også i nedgangstider. Det er kun et spørsmål om tid før markedet tar seg opp igjen og vi oppfordrer reiselivsnæringen til å være med på våre markedsaktiviteter i Russland i 2016.

For å øke Norges synlighet og sikre en god utvikling i markedet, jobber vi tett med russisk bransje. Vi har et godt samarbeid med de russiske turoperatørene, noe som viser at de ser et stort vekstpotensial i reiseproduktet Norge.

Russerne viser reiselyst igjen! Bli med oss å satse i 2016.

Ønsker du å vite mer? Kontakt oss:

Markedssjef:     
Olga Philippenko  Olga.Philippenko@innovationnorway.no

Prosjektleder:  
Elena Mormysheva Elena.Mormysheva@innovationnorway.no

Prosjektleder:
Elena Paranicheva Elena.Paranicheva@innovationnorway.no

Prosjektleder:
Marina Zubko Marina.Zubko@innovationnorway.no