Kurs: Lokalmat - tilby bedre matopplevelser

/globalassets/kontorer-i-norge/troms/jesus-terres-tusnprj0nye-unsplash-1902x1080.jpg?width=1168
Foto: Jesús Terrés/Unsplash

Informasjon

Tromsø Skarvens Kulinariske Teater, Strandtorget 1, Tromsø Påmeldingsfrist: 2019-10-21 23.59 Kontakt: Ann Kristin Gjelsten Kr 1 500,- per person 23.10.2019 12.00.00 24.10.2019 13.00.00 Europe/Oslo Kurs: Lokalmat - tilby bedre matopplevelser Skarvens Kulinariske Teater, Strandtorget 1, Tromsø Ann Kristin Gjelsten ann.kristin.gjelsten@innovasjonnorge.no Legg til i kalender

Bli med på kokkekurs for å utvikle sesongbaserte menyer. Lær å utnytte norske og lokale råvarer, slik at du kan gi dine gjester en bedre smak av Norge.

Hvem passer kurset for?
Kurset retter seg mot unge kokker og lærlinger, kokker med lengre erfaring som ønsker ny inspirasjon, samt ufaglærte praktiserende kokker. Kurset er primært for kokker i hotell og restauranter som er åpen for allmenheten. Kurset er også tilrettelagt for at servitører og råvareleverandører har utbytte og glede av å delta.

Hva lærer du?
Du får verktøy og kunnskap for å gi dine gjester en god og lønnsom meny, samt innføring i generell økonomi og hygiene. Kurset har fokus på å bruke flere norske råvarer og utvikle menyvariasjon basert på sesong.

Gjennomføring
Kurset gjennomføres over to dager - fra lunsj til lunsj. Kulinarisk Akademi er prosjektleder og står for gjennomføringen på vegne av Innovasjon Norge.

Tema/metodikk
På kurset vil vi gå gjennom ulike regionale råvarer fra land, fra havet og spesialiteter fra området. Kurset tar for seg teori rundt de overnevnte.

Vi viser teknikker og tilberedningsmetoder som er tilpasset hver enkelt råvare.

I tillegg til fokus på praktisk kjøkken og hvordan man best kan utnytte råvaren, tar vi også for oss punkter som kjøkkenøkonomi og hvordan man lykkes med menyskriving.

Kurset gjennomføres både via demonstrasjon og praksis.

Det er plass til maks. 15 deltakere.

Program

Dag 1:
Kl. 12.00 Oppmøte med lunsj
- Presentasjon av dagen
- Presentasjon av bedriftene + forventningsavklaring  
- Demonstrasjon av teknikker og tips
- Praktisk del på kjøkkenet der vi lager kveldens middag sammen
- Vi spiser middag og snakker om det vi har laget
- Vi avslutter etter maten ca. klokken 21.00

Dag 2:
Kl. 09.00 Oppmøte
- Kl. 09.10-11.00 Økonomi i driften og på kjøkkenet
- Kl. 11.00-12.00 Kommunikasjon og bruk av lokalmat på menyen
- Kl. 12.00-13.00 Lunsj, oppsummering og evaluering av kurset


Vilkår for våre arrangementer: 

Innovasjon Norge er behandlingsansvarlig for dine personopplysninger. Se vår personvernerklæring

Deltakerlister fra arrangementer i regi av Innovasjon Norge vil kunne offentliggjøres, og/eller bli distribuert mellom deltakerne. Dersom du har spørsmål rundt dette, ta kontakt med arrangementsansvarlig før påmelding.

Innovasjon Norge tolererer ikke diskriminering, trakassering og andre former for krenkende/utilbørlig atferd. Krenkende/utilbørlig atferd vil kunne føre til bortvisning fra arrangementet, straffeansvar og/eller erstatningsansvar.

Vi gjør hva vi kan for å gjennomføre et annonsert arrangement, men avlysninger kan forekomme. Innovasjon Norge er ikke ansvarlig for eventuelle kostnader/tap du eller andre påmeldte måtte bli påført grunnet et avlyst arrangement.