Klyngeprogrammet Norwegian Innovation Clusters har fått et kutt på nesten 60 millioner kroner i budsjettet for 2022. Det betyr at programmet ikke kan ta opp nye klynger i år. I tillegg blir leveransene av kompetanse og rådgivning redusert.
Hør Lena Nymo Helli i Norway Health Tech snakke om helseteknologi - barrierer og banebrytende bedring - i Innopodden.
Onsdag den 2.september inviterte Norwegian Innovation Clusters til en digital klyngeledersamling.
I dag ble det klart at ni nye miljøer blir med i det nasjonale programmet for næringsklynger. Fem blir Arena-klynger, og fire blir Arena Pro.
Torsdag 26.November hadde Norwegian Innovation Clusters et webinar om hvordan klyngene kunne ta del i Grønn Plattform.
De Bergen-baserte selskapene Transmark Subsea og RadøyGruppen slo seg sammen og vant kontrakten for å bygge rammen til et havbunnslaboratorium for NTNUs OceanLab i Trondheim.
I 2020 mottok vi totalt 24 søknader til Klyngeprogrammet, fordelt på 15 Arena og 9 Arena Pro søknader. Vedlagt ligger en oversikt over alle som søkte på klyngeprogrammet.
Hvert år arrangerer innovasjonsklyngen Nordic Edge en stor konferanse i Stavanger; Nordic Edge Expo. Tradisjonelt har konferansen samlet omkring 5000 deltakere fra 40-50 land i Stavanger hver september. 21-25 September blir møteplassen digital med utstilling og direktesendt konferanse som sendes parallelt fra seks byer.
Korona og ustabil verdensøkonomi har satt mange norske småbedrifter i en svært vanskelig situasjon. Norwegian Fashion Hub lanserer derfor intiativet “Bær norsk” for å gjøre nordmenn bedre kjent med norsk mote.
I forslaget til det reviderte nasjonalbudsjettet 2020 foreslås det å gi Innovasjon Norge fullmakt til å iverksette Klyngeprogrammets delprogram for modne klynger som godkjent del av klyngeprogrammet. Gitt godkjennelse fra Stortinget, vil dette bety at det siste elementet i et oppdatert klyngeprogram nå er på plass.
Fornybarklyngen og NCE Aquatech Cluster driver innenfor to ulike bransjer, men finner i mange sammenhenger muligheter for samarbeid på tvers. Fornybar energi skal på kort tid overta for fossile drivstoff og havbruksnæringen er essensiell for fremtidig verdiskaping og bærekraftig matproduksjon.
I forbindelse med korona-krisen vil vi på denne siden legge ut relevant informasjon for alle NIC-klyngene.
Flere klynger og medlemsbedrifter bruker allerede The Explorer, Norges utstillingsvindu for grønne løsninger.
Norske bedrifter har mer å hente fra støtteordninger i EU – mye mer.
Antibiotikaresistens angår oss alle, og anses som en av de største utfordringene i moderne medisin. I over 70 år har antibiotika vært tilgjengelig for effektivt å kunne behandle livstruende infeksjonssykdommer, men resistensutviklingen kan i praksis føre til lengre sykdomsvarighet, manglende behandlingsmuligheter og økt dødelighet.
Er du gründer innen helse? Trenger selskapet hjelp til å skyte fart? Sammen med norske helseklynger og inkubatormiljøer tilbyr nå Innovasjon Norge for første gang helsementorer – både nasjonalt og internasjonalt.
Åtte næringsmiljøer fra ulike bransjer får status som Arena- eller Arena Pro-klynger. Dermed er det fornyede programmet for næringsklynger i gang.
I 2019 ble Arena Pro opprettet for å imøtekomme ønske om endringer i programmet, samt forslag til forbedringer som kom fram i en evaluering av programmet gjort i 2017. I sammenheng med endringer i programmet, har Norwegian Innovation Clusters endret grafisk profil.
I april annonserte NCE Energy Technology – Energy Valley, Solenergiklyngen og Kjeller Innovasjon en felles innovasjonssatsing: Energy.invented.
I 2019 mottok vi totalt 31 søknader til Klyngeprogrammet, fordelt på 20 Arena og 11 Arena Pro søknader. Vedlagt ligger en oversikt over alle som søkte på klyngeprogrammet .
Norwegian Innovation Clusters gjennomfører midtveis evalueringer av de prosjektene med lang avtaleperiode i programmet. Tre GCE-prosjekter er nå evaluert etter ca 5 års deltakelse i programmet.
Bedriftene i næringsklyngene jobber mer på tvers, har høyere sysselsetting, økte salgsinntekter og større verdiskaping enn bedrifter som ikke er medlem av en klynge, særlig i de første årene. Det er konklusjonen i evalueringen Samfunnsøkonomisk analyse har gjort på oppdrag fra Innovasjon Norge.
Sammen med Norwegian Tunnel Safety Cluster og VRI Rogaland holdt designklyngen workshop med fokus på selvredningsprinsippet.
Fire klynger fikk i 2016 et oppdrag om å utarbeide metodeverk for hvordan klyngene kan systematisere arbeidet med gründerskap. Her kan dere se og lese resultatene.
Hva er Industri 4.0 og hva betyr det for våre bedrifter? Har vi noe å lære og kan vi knytte kontakter? Det var utgangspunktet for at Klyngeprogrammet med Innovasjon Norge, Siva og Forskningsrådet arrangerte tur til München som er det mest relevante områder for industriell innovasjon i Europa.