Hopp til innhold

Kom og smak på Mørdarbakkens spreke skinker

Bondelaget

På et stabbur i Øvre Bergdølmo henger rad på rad med spekeskinke til modning. På Matstreif har du muligheten til å smake på Mørdarbakkens skinker.

Den 6 og 7. september fylles Rådhusplassen i Oslo av bugnende matfat med lokale smaker, drikke og spesialiteter fra hele Norge. Her samles matinteresserte fra hele landet for å møte over 150 lokale matprodusenter og smake og handle seg gjennom hele Norge. Thomas og Diana Stebergløkken er en av utstillerne du treffer på Matstreif.

Eget gårdsslakteri og viltmottak
Ekteparet driver gården Øvre Bergdølmo og Heidal Landbruksprodukter. Her har de melkeku og sau, som alle tilbringer sommeren på fjellet på gårdens seter, i tillegg til grisen som blir til de fantastiske spekeskinkene. De har også et lite gårdsslakteri og viltmottak, hvor det produseres både ferskvarer og spekemat.

Norges beste spekeskine
Spekematen deres modnes på eget stabbur etter gamle tradisjoner. I 2016 ble skinka deres «Mørdarbakken» kåra til Norges beste i åpen klasse under NM i kjøttprodukter. Navnet «Mørdarbakken» har skinka fått fordi grisen skinka er laget av har sprunget i nettopp Mørdarbakken hjemme på gården. For grisene betyr det bedre kjøtt og en lykkelig hverdag mener Thomas.

Rene, smakfulle kjøttprodukter
I tillegg til spekeskinka kan du også få tak i kjøtt av rein, ku, kvige, elg og svin i Thomas sitt telt på Bondens marked. Lammerull, reinsdyrrull, elgkarbonader, medisterkaker, fenalår og spekepølser er også i sortimentet. I gårdens eget slakteri stykkes kjøtt før det enten pakkes i passelige stykker eller omgjøres til lekre, rene produkter.

Til Matstreif har Thomas også med seg ferskt sauekjøtt og hjort.