Hopp til innhold

Møt Nordens beste bakere under Matstreif

Trygve Indrelid, Vest Vind Media

Årets Nordic Bakery & Pastry Cup går av stabelen under årets Matstreif i Oslo 6. og 7. september. Norge stiller med tre bakere og to konditorer som skal forsvare Norges ære under matfestivalen. 

Det nordiske mesterskapet Nordic Bakery and Pastry Cup blir arrangert hvert år og går i år av stabelen i Norge. Konkurransen avholdes på Rådhusplassen i Oslo 6. – 7. september 

Mye erfaring 
Tilsammen ni bakere og seks konditorer fra Sverige, Danmark og Norge kjemper om å vinne prisene i kategoriene søtbakst, brød og brødskulptur for bakerne. Konditorene skal konkurrere i kategoriene desserttallerken, sjokoladekake, iskake og sjokoladeskulptur. 

Temaet for årets mesterskap er «kunst» og vil gi mye flott bakekunst for publikum under årets Matstreif.  

På det norske bakerlaget stiller Fredrik Lønne (Harmoni Håndverksbakeri), Trude Beate Brendehaug og Jonathan Burt (Tollboden Bakeri). Konditorene stiller med Vilde Nistad Strandos(Naustdal Dampbakeri) og Sunniva Nergård Myhre (Sola Strand hotel). 

Nordens flotteste brødskulptur  
Et av høydepunktene under mesterskapet er skulptur-konkurransen hvor deltagerne konkurrerer om å lage Nordens flotteste brødskulptur. Jonathan Burt er Norges håp i denne kategorien under den spektakulære finalen som går av stabelen lørdag fra klokken to. Vilde Nistad Strandos er det norske håpet innen konditorfaget når Norges sjokoladeskulptur skal presenteres fredag fra klokken to.  

Både brødskulpturen og sjokoladeskulpturen vil være rundt 1,4 meter som er konkurransens maksimalt tillatte høyde for denne kategorien. 

- Matstreif publikumet kan forvente seg tre land som alle er sultne på gull og en knallhard konkurranse. Alle landene stiller med relativt unge lag som ønsker vise seg frem. Nivået er utrolig høyt og publikum kan vente seg en svært spennende finale på Rådhusplassen, sier hovedtrener for det norske Baker- og Konditorlandslaget, Kjetil Dale Aas. 

Går for gull 
Det norske teamet har trent to timer hver uke siden april og har hatt flere samlinger og mange gjennomkjøringer av produktene som skal lages under Nordic Bakery & Pastry Cup i Oslo. 

– Begge de norske lagene ligger helt i rute. Vi tror dette blir en flott konkurranse og vi har troen på at begge lag skal levere helt i toppklassen. Vi er ærlig på at vi går for gull, sier Dale Aas. 

Publikum er velkommen til å ta turen innom teltet hvor Mesterskapet vil foregå, stand nr. 53. Her vil publikum få mulighet til å overvære alle konkurransene. Programmet  for konkurransen er tilgjengelig under.  

PROGRAM NORDIC PASTRY & BAKERY CUP: 

Fredag 06.09.2019

Kl. 10.00 - 10.20
Konkurranse i desserttallerken

Kl. 12.00-12-20
Konkurranse i sjokoladekake
 
Kl. 13.00-13.20
Konkurranse i iskake

Kl. 14.00-14:20
Levering av sjokoladeskulpturer.
Konkurransen slutter.


Lørdag 07.09.2019

Kl. 11.00 – 14.00
Se Nordens beste bakere bake lekre og kreative produkter

kl. 14.00
Levering av brødskulptur og øvrige produkter.

Kl. 18.00
Årets vinnere kåres i Nordic Bakery and Pastry Cup med påfølgende premieutdeling.