Hopp til innhold

Bli med på NM i honning 2019

BillyBonkers

For tredje år på rad arrangerer Honningcentralen, Norges Birøkterlag, ByBi og Matmerk, NM i honning under Matstreif på Rådhusplassen

I år vil premieutdelingen skje under Matstreif frokostseminar. Det vil bli delt ut 1., 2. og 3. plass i tilsammen tre kategorier:

  • Flytende honning
  • Fast honning
  • Honning med tilsetning

Finalebidragene blir vurdert av en jury bestående av representanter med faglig bakgrunn fra honningbransjen og mat- og drikkebransjen. Disse vil sikre at den beste norske honning i samtlige kategorier blir kåret.

Norsk honning er (livs-)viktig

− Vi i Honningcentralen arrangerer NM i honning fordi vi ønsker å hedre norske birøktere og øke interessen for norsk honning. Norske birøktere og bier gjør en fantastisk jobb for et like fantastisk naturprodukt. Honning er så mangt. Honningen kan ha ulik smak, farge og konsistens avhengig av hvilke planter nektaren er hentet fra og hvor i landet bikuben står. I tillegg gjør biene en livsviktig jobb med å pollinere planter. Når en forbruker i Norge kjøper norsk honning, støtter hun eller han oppom den viktige pollineringsjobben av norsk landbruk, forteller salgs- og markedssjef ved Honningcentralen, Knut Tisthal

 

 

Om Honningcentralen:

Honningcentralen ble stiftet i 1927, og er et andelslag eid av ca. 1400 birøktere fra hele landet. Andelseierne teller både næringsbirøktere og hobbybirøktere. NM i honning ble arrangert for første gang i 2017.

Honningcentralen tar imot honning fra andelseierne (og andre birøktere), og står for kvalitetskontroll, tapping, markedsføring og salg av honningen. Mesteparten av honningen blir tappet i forbrukerpakninger som selges i norske butikker. «Den oransje blikkboksen» er Honningscentralens mest kjente og ikonisk merkevare, og har vært omtrent uforandret siden starten i 1927. 

 

For mer informasjon om NM i honning kontakt: knut@honningcentralen.no