Hopp til innhold

Sammen om lokalmat og drikke

Tom Hansen

Gode samarbeidspartnere er viktig for å lykkes med Matstreif. I tillegg til rundt 150 utstillere fra hele Norges land, har vi gode samarbeidspartnere som er med på å presentere noen av Norges fremste matskatter under Matstreif.

Her finner du mer informasjon om årets samarbeidspartnere.

Matmerk 

Stiftelsen Matmerk ønsker å få folk til å velge norsk mat. Matmerk har blant annet ansvar for de norske merkeordningene Spesialitet og Beskyttede Betegnelser som viser vei til lokalmat i særklasse. Matstreif er en viktig arena for å vise fram noe av den beste lokale mat og drikken våre mathåndtverkere fra hele landet, har å by på

Norsk drikkekultur

Bølgen & Moi Tjuvholmen og Bryggeriforeningen har siden 2012 samarbeidet om presentasjonen av Norsk Drikkekultur på Maststreif.

Meny

MENY er opptatt av matglede og norske mattradisjoner, og gleder seg over å jobbe med over 450 lokalmatleverandører som sammen tilbyr over 2500 lokalmatprodukter i deres butikker landet rundt. MENY kaller lokalmaten for matskatter, og MENY presenterer i år matskatter fra over 40 flotte leverandører,  i tillegg til en egen Matskattbutikk. Foodtrucks med cheesy sandwiches og MENY-style Angus tacos. I Grillteltet får du kjøpt MENY-Laugets Angusburger og pølser, og grillet mais fra Bjørke gård.

Bondensmarked

På Bondens marked kan du kjøpe mat direkte fra bonden. Utvalget varierer med naturens sesonger og regionen du bor i. Alt er småskala og lokalt produsert, laget av den du handler med. Du finner dato og steder for markeder over hele landet på nettsiden.

 

Dersom du ønsker å bli en samarbeidspartner eller utstiller på Matsreif neste år, kan du søke om dette når vi åpner søknadsprosessen for 2020. Følg med på våre nettsider for mer informasjon.