Partnere

MATSTREIF 2018, fredag 7. september (11 – 20) og lørdag 8. september (10 – 18)   

FlickrFacebookInstagram

MENY

Meny er Norges største utvalgskjede med nesten 190 butikker. MENY vil bidra til å utvikle norsk matkultur, og ønsker å spre matglede gjennom et fristende utvalg av de beste råvarene og produktene Norge kan by på.

Meny er størst på lokalmat, og jobber tett med store og små produsenter. MENY har i dag et samarbeid med 450 lokalmatprodusenter og tilbyr over 2300 lokalmatprodukter. 

I Meny kaller de lokalmat for matskatter. Meny-lauget, som består av kokker og fagfolk, jakter hele tiden på nye og unike matskatter landet rundt. Denne lidenskapen har åpnet dører for mang en lokalmatprodusent og ikke minst gitt kundene mange nye og gode smaksopplevelser. Målet er ikke å ha flest mulig produkter, men å hele tiden få frem nye og unike smaker med lokal forankring og historie.

Hvert år i forbindelse med Matstreif deler Meny ut Norges største lokalmatpris til en eller flere lokalmatprodusenter som med prisen vil kunne tilby nye produkter, øke produksjonen eller realisere innovasjonsprosjekter. Prisen beløper seg totalt til 750 000 kroner. 

Formålet med prisen er å fremme lokalmat til glede for kundene og for store og små aktive produsenter over hele landet.

MATMERK

Matmerk er en uavhengig stiftelse som skal bidra til økt mangfold, kvalitet og verdiskaping i norsk matproduksjon. Merkeordningene Spesialitet og Beskyttet Betegnelse gjør det enkelt å finne de beste lokale mat- og drikkeproduktene i butikken.

Mange av produsentene som har mottatt disse to utmerkelsene stiller i Matmerk sitt telt under MATSTREIF hvert år. For Matmerk og dem er dette et viktig utstillingsvindu og en samarbeids- og læringsarena. For Matmerk er MATSTREIF ikke bare et utstillingsvindu for våre merkeordninger, det er også et viktig tiltak i vår strategi for å utvikle det beste lokalmatlaget i Norge. Det gjør vi gjennom å fremme kompetanseoverføring og samarbeid mellom merkebrukerne.

Skal forbrukerne finne den lokale maten må den være tilgjengelig i butikk og på hoteller og restauranter. Matmerk lanserte i 2016 lokalmat.no, en nasjonal oversikt over lokal mat og drikke, der profesjonelle innkjøpere kan finne lokalprodusert mat og drikke som de har lyst å tilby sine kunder. Med over 1800 produkter fra 540 kvalitetssikrede produsenter er dette nå den største og beste oversikten over lokal mat og drikke i Norge. Sjekk den gjerne ut ved å gå inn på lokalmat.no.

 

BONDENS MARKED

På Bondens marked kan du kjøpe mat direkte fra produsenten. Produktene du kan få kjøpt vil variere gjennom sesongen og fra marked til marked. Som oftest vil du finne oster, økologisk kjøtt, fisk og vilt, bakervarer, honning, frukt, bær og grønnsaker.
Bondens marked er en uavhengig salgskanal og et lavterskeltilbud til lokalmat-produsenter. I tillegg fungerer markedet som viktig utstillingsvindu og døråpner for lokalmat inn i dagligvarekjeder og reiseliv.

I dag organiseres det Bondens marked på om lag 20 ulike steder i Norge, fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør. Det langsiktige målet er å ha markeder i alle store byer hver lørdag i sesongen.

Bondens marked stiller strenge krav til produsentene. Råvarene skal være lokale og sporbare, foredlingen skal ha et håndverksmessig og småskala preg, og produsenten skal selv stå for salget. Disse kravene stiller vi for at du som forbruker skal få en unik vare hvor opprinnelse, kvalitet og smak står i sentrum. Produsentene på Bondens marked har stor kunnskap om mattradisjoner og tradisjonelle foredlingsteknikker. I tillegg utvikler produsentene nye produkter og smakskombinasjoner. På Bondens marked vil vi derfor kunne tilby mat som du ikke så lett får tak i andre steder. I tillegg tror vi det er positivt med en fysisk markeds- og møteplass mellom forbruker og produsent, der vi i fellesskap kan glede oss over mat og matkultur.

Bondens marked har som mål at maten skal være så kortreist som mulig. Vi legger stor vekt på åpenhet og sporbarhet. Bare spør oss om du vil vite hvor og hvordan din mat er produsert.

Bondens marked ble etablert i Norge i 2003 etter modell fra det internasjonale konseptet Farmers Market. Stifterne bak Bondens marked Norge er Norsk Landbrukssamvirke, Norges Bondelag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag, HANEN og Oikos – Økologisk Norge.
Les mer på www.bondensmarked.no

 

SALMA

Det er ikke SALMA® Hvilken laks du velger!
SALMA® er fersk lakseloin, uten skinn og bein. Hver loin er håndskåret og bare de fineste delene av laksen blir brukt til SALMA®. Vi var først ute med å produsere lakseloin med sashimikvalitet, og vi er en pådriver for innovasjon i sjømatnæringen og har vunnet utallige priser for innovasjoner og kvalitet.

SALMA® Unike smak oog opplevelse. Hver eneste gang.
Nylig investerte vi i helt ny teknologi som sikrer god fiskevelferd. I det nye anlegget blir laksen behandlet svært skånsomt i et miljø med full kontroll over vannkvalitet, og med naturlig nedkjøling i friskt sjøvann. Våre strenge hygienekrav i fabrikk og systematisk smakstesting, sikrer den beste SALMA® kvaliteten og smaksopplevelsen hver eneste gang.

Familieeid bedrift
SALMA® produseres av den familieeide bedriften Bremnes Fryseri, på Bømlo i Hordaland. De legger sin stolthet i å foredle et norsk kvalitetsprodukt i verdensklasse.

Kom og besøk oss på Matstreif og prøv nyheten SALMA® Taco!

NORSK DRIKKEKULTUR – SAMARBEIDSPARTNERE 

Bryggeri- og drikkevareforeningens (BROD) organiserer bryggerier og mineralvannprodusenter i Norge. Foreningen har som formål er å ivareta medlemmenes felles interesser overfor myndigheter, forbrukere, kunder, nasjonale og internasjonale institusjoner/organisasjoner og samfunnet forøvrig. Foreningen har i dag (per mars 2018) 136 medlemmer. 129 av dem er gårds- og småskalabryggerier. Bryggeri- og drikkevareforeningen (BROD) drifter nettstedet Drikkeglede.no.

Bølgen & Moi Tjuvholmen har siden 2012 har sammen med Bryggeriforeningen samarbeidet tett med Matstreif og Innovasjon Norge om presentasjonen av Norsk Drikkekultur på Maststreif. Bølgen & Moi ble startet i 1995 med en visjon om å gi gjesten en opplevelse inspirert av samspillet mellom mennesker, mat, vin og kunst. Initiativet kom fra den unge og lovende kokken Trond Moi, som kontaktet en av Norges dyktigste vinkelnere, Toralf Bølgen. Siden den gang har Bølgen & Moi vokst til å bli en av landets ledende aktører innen restaurant. Den opprinnelige inspirasjonen er videreført på restaurant Bølgen & Moi Tjuvholmen, med tydelig fokus god mat og drikke i samspill med kunst og kreativitet. Bølgen & Moi Tjuvholmen er kåret til beste internasjonale restaurant to år på rad av Bookatable og har en av Oslos største uteserveringer.