Hopp til innhold

Ost og meieri

 

Brubekken gardsmeieri - stand 5
Brubekken gardsmeieri produserer ost, smør og rømme fra ku og geit. Kjøtt fra gårdens dyr og eget lefsebakeri.

Den blinde ku - stand 73 (MENY-teltet)
Prisbelønte oster fra ysteriet som startet med ysting av melk fra Ingers Rosenfeldts halvblinde ku som hun fikk i 50-årsgave. Blåmandag, Camenås, Ingers blå, Jaktost, Nøkkelost, Marrakesh, Sorte Bill, Tornerosé og Tapasost.

Eggen gardsysteri - stand 73 (MENY-teltet)
Økologisk ost i verdensklasse fra Hedmark, produsert i fjellbygda Vingelen i Tolga kommune.

Eiker gårdsysteri - stand 73 (MENY-teltet)
Deilige osteprodukter som er elsket av stjernerestaurantene. Her finner du Eiker Camembert, Holtefjell, Mutschli, Tilsiter og Gruveosten som lagres i Blaafarveværkets gruver.

Galåvolden gård - stand 72 (Matmerk-teltet) og stand 73 (MENY-teltet)
RørosOst, Røroskake, spekemat og Rørosmajones. Urteosten og Reinskjøttosten vant bronsemedalje i World Cheese Awards 2016, og alle ostene er tildelt Spesialitetsmerke.

Gangstad gårdsysteri - stand 72 (Matmerk-teltet)
Prisbelønnet ost og iskrem fra gårdens ferske kumelk.

Grøndalen gård, Nýr - stand 72 (Matmerk-teltet)
Nýr - en fløyelsmyk hvit ferskost med et tydelig, unikt og syrlig preg.

Heidal ysteri - stand 72 (Matmerk-teltet)
Den karakteristiske og tradisjonsrike Heidalsosten fra fjellbygda Heidal i Gudbrandsdalen – i tillegg til rømmegrøt og prim.

Himmelspannet - stand 72 (Matmerk-teltet)
Oster ystet på lokal ku- og geitemjelk. Himmelspannet har mottat flere priser for ostene sine, blant anna som finalist til Årets ost fra Det Norske Måltid.

Lega - stand 72 (Matmerk-teltet)
Lega produserer brunost, hvitost og andre meieriprodukter med geitemelk fra egen gård i Vinje i Telemark. Fra juni til september er geitene på saftig fjellbeite i de frodige områdene på stølen Nedre Lega, 930 meter over havet.

Myrdal gard - stand 73 (MENY-teltet)
Spennende ostetyper av ku- og geitemelk, fra vakre Myrdal i Sunnhordaland.

NM i Ost - stand 1

OsteCompagniet - stand 72 (Matmerk-teltet)
OsteCompagniet har spennende oster basert på ku- og geitemelk. De har en bred portefølje med rundt 200 oster fra flere steder i landet.

Ostegården - stand 73 (MENY-teltet)
Fantastiske og prisbelønte oster, som blant annet Jørnsberger og Fanaost, produsert på idylliske Breivik gård i Fana.

Rørosmeieriet - stand 72 (Matmerk-teltet)
Rørosmeieriet er Norges eneste heløkologiske meieri. Produksjonsmetodene bygger på rike mattradisjoner og meierifaglig håndverk.

Strandli gård - stand 73 (MENY-teltet)
Oster fra naturskjønne Strandli gård i Fiplingdal. Her produseres noen skikkelige godsaker, som Goolvertind, Bæråscammen og salatosten Fjellsnadder.

Sæterstad - stand 73 (MENY-teltet)
Ost, spekemat, rakfisk og andre delikatesser fra en økologisk gård i Hattfjelldal.

Thorbjørnrud ysteri - stand 72 (Matmerk-teltet) og stand 73 (MENY-teltet)
Ost produsert på Thorbjørnrud hotell, med Jevnakers flotteste utsikt over Randsfjorden. Melken hentes fra egen gård, bare 20 minutter unna.

TINE - stand 72 (Matmerk-teltet)
Norsk alpeost, en vellagret spesialitet laget mellom fjord og fjell i Elnesvågen. Ystet med kjærlighet, allerede beæret med Spesialitetsmerket for unik smak og belønnet med bronse under World Cheese Awards 2018-19.

Tingvollost - stand 72 (Matmerk-teltet)
Hvit- og blåmuggoster basert på pasteurisert kumelk fra egen gård. I 2017 vant de den aller gjeveste utmerkelsen World Cheese Award for blåmuggosten Kraftkar.

Tjamsland - stand 6 og stand 72 (Matmerk-teltet)
Gården Tjamsland på Birkeland på Sørlandet drives av ekteparet Jørn Martinsen og Ruth Kylland Martinsen. De produserer oster og yoghurt av dagfersk melk fra de fem kyrne på gården: Rosa, Vanja, Rosalita, Bryne og Stjerna.

Valdresmeieriet - stand 73 (MENY-teltet)
Kvalitetsoster fra Valdres, med rik og ekte smak av lokal melk.

Voll Ysteri - stand 72 (Matmerk-teltet)
Jærosten, upasteurisert ost fra et lite ysteri på Jæren.