Kåring av årets kvinnelige gründer

/globalassets/0-innovasjonnorge.no/om-innovasjon-norge/prisutdelinger/female-entrepreneur/female-entrepreneur---arne-vatnoy---38992224170_2786f456da_o.jpg?width=1168

Vinner av Female Entrepreneur 2018, Grete Sønsteby i N2 Applied og N2 Agri.

Foto: Arne Vatnøy

Informasjon

Tjuvholmen, Oslo Astrup Fearnley museet, Kiefersalen Påmeldingsfrist: 2019-03-03 00.00 Kontakt: Siv Isabel Eide Gratis 08.03.2019 12.00.00 08.03.2019 14.45.00 Europe/Oslo Kåring av årets kvinnelige gründer Astrup Fearnley museet, Kiefersalen Siv Isabel Eide siv.isabel.eide@innovasjonnorge.no Legg til i kalender

Arrangementet er dessverre fullt. Påmeldingen er stengt. 

Innovasjon Norge inviterer til feiring av kvinnedagen 8. mars og tiårsjubileum for kåringen av årets Female Entrepreneur. Hvordan har kvinnelig gründerskap i Norge utviklet seg, og hva skal til for å få flere kvinnelige vekstgründere fram mot 2030?

Prisen er rettet mot kvinnelige teknologigründere som satser internasjonalt og jobber mot ett eller flere av FNs bærekraftmål. Vinneren premieres med 250 000 kroner til utviklingen av sin bedrift og et mentorprogram verdt 50 000 kroner.  Prisen deles ut sammen med Næringsdepartementet.

Kåringen av årets Female Entrepreneur har vært i kontinuerlig utvikling siden starten i 2009. Finalistene har produsert alt fra stentøy til løsninger innenfor kommunikasjon og miljøteknologi. Rollemodellene har endret seg.

Var det annerledes å være kvinnelig gründer i 2009 enn det er i 2019? Hvilke utfordringer møtte de på veien? Hvor er de ti kvinnelige gründerne som gikk til topps i kåringen Female Entrepreneur i dag, og hva kan vi lære av dem?  

Innovasjon Norge inviterer politikere og beslutningstakere, entreprenører og innovatører til å få et innblikk i kvinnelig entreprenørskap de siste ti årene i Norge – og visjonene for arbeidet fremover. 

Kvinnelige entreprenørskap mot 2030 

For å se fremover og definere hvor vi vil, må vi først forstå hvor vi har vært. Derfor er årets kåring like mye et tilbakeblikk og en hyllest til de ti vinnerne og gründerne som har banet vei. De som har gjort at flere kvinner har pushet grensene, definert nye mål, og blitt rollemodeller vi kan strekke oss etter. Den felles historien som gjør det mulig å peke ut retningen for dit vi skal.  

I 2019 er fortsatt knappe én prosent av Norges teknologigründere kvinner, og kun 20 prosent av landets aksjeselskaper startes opp av kvinner. Når undersøkelser fra blant annet Investinor og SSB samtidig viser at mangfold i form av kjønn kan øke inntjeningen har vi rett og slett ikke råd til å la være å handle.

Den 8. mars overleverer Innovasjon Norge en ny rapport til næringsministeren med innspill til hvordan vi skal nå målene om større andel kvinnelig vekstgründere i Norge. Rapporten oppsummerer utviklingen innenfor kvinnelig entreprenørskap og presenterer erfaringer, innspill og visjoner fra ulike miljøer  som setter tydelige mål for kvinnelig entreprenørskap frem mot 2030.  

På kvinnedagen åpner Innovasjon Norge også en fotoutstilling på Rådhusplassen over kvinnelig gründerskap i Norge. Fotografiene er tatt av studenter fra Bilder Nordic School of Photography.

Dørene åpner klokka 12. Mingling og lett servering fram til presis start kl 13.

Program Female Entrepreneur 2019

 

Vilkår for våre arrangementer: 

Innovasjon Norge er behandlingsansvarlig for dine personopplysninger. Se vår personvernerklæring

Deltakerlister fra arrangementer i regi av Innovasjon Norge vil kunne offentliggjøres, og/eller bli distribuert mellom deltakerne. Dersom du har spørsmål rundt dette, ta kontakt med arrangementsansvarlig før påmelding.

Innovasjon Norge tolererer ikke diskriminering, trakassering og andre former for krenkende/utilbørlig atferd. Krenkende/utilbørlig atferd vil kunne føre til bortvisning fra arrangementet, straffeansvar og/eller erstatningsansvar.

Vi gjør hva vi kan for å gjennomføre et annonsert arrangement, men avlysninger kan forekomme. Innovasjon Norge er ikke ansvarlig for eventuelle kostnader/tap du eller andre påmeldte måtte bli påført grunnet et avlyst arrangement.