Vil du ha de siste nyhetene fra Innovasjon Norge?
 • EN
 • Logg inn
 • Innovasjonstalen 2020

  Når koronakrisen er over, ser norsk økonomi annerledes ut. Denne våren har Innovasjon Norge samlet kunnskap som gir oss et solid grunnlag for å diskutere: Hvordan kan norsk næringsliv rustes til restart?

  Regjeringen har delt ut milliarder i krisepakker for at norske bedrifter skal komme seg gjennom krisen. På Innovasjonstalen 2020 skal vi se enda litt lenger fram i tid. Vi har vi invitert politikere, næringslivsledere, gründere, økonomer og analytikere. De kommer med sine innspill om hva slags næringsliv vi bør sitte igjen med etter krisen.

  Allerede vet vi at Norges eksportandeler faller og at næringslivet vårt er for lite variert. Nyutdannede møter et tøffere arbeidsmarked, og når mange bedrifter går konkurs er det færre som starter opp. Hvilke konsekvenser har dette for norsk næringsliv, på kort og lang sikt?

  Næringslivet jobber over hele landet, og det gjør vi også. Derfor er del 1 av Innovasjonstalen 2020 felles for alle, mens del 2 er delt etter regionene. I første bolk får du høre årets innovasjonstale og det vil bli innlegg og debatt. I andre bolk får du møte dem som føler virkeligheten på kroppen. Lokale representanter fra næringslivet og bedrifter deler sine synspunkter, og våre regionledere gir sin vurdering av situasjonen. Du velger selv hvilken region du følger i del 2.

  Innovasjonstalen 2020 – det er nå vi legger planene for hvordan Norge skal rustes til restart.

  H.K.H. Kronprins Haakon vil være til stede.

  Administrerende direktør Håkon Haugli i Innovasjon Norge holder Innovasjonstalen 2020.

  Påmelding her eller via lenken nederst i saken.

  Program:

  Del 1: 13.00-14.00

  Norge i en urolig verden
  Koronakrisen har skapt stor økonomisk usikkerhet på verdensmarkedet. Samtidig er det politisk uro på flere kontinenter. Hvordan påvirker det en liten og åpen økonomi som Norges?

  Børge Brende, president i Verdens økonomiske forum er med oss live fra Géneve.

  Norge akkurat nå
  Overskriftene de siste månedene har handlet om permitteringer, konkurser og krisepakker, men også noen lyspunkter. Hvordan er egentlig situasjonen for norske bedrifter etter en stupende oljepris og ukevis med lock down?

  Konferansier Birgit Liodden.

  Eva Camerer, direktør for strategi og innovasjonspolitikk i Innovasjon Norge.

  Espen Larsen-Hakkebo, medgründer og finansdirektør i reiselivsbedriften Brim Explorer.

  Jon Gunnar Pedersen, partner i Arctic Securities og leder av Regjeringens utvalg om tiltak for å styrke næringslivet i etterkant av Covid 19-pandemien.

  Er vi rustet til restart? - samtale
  Noen har spådd at de økonomiske ringvirkningene av pandemien varer i mange år framover, andre tror at Norge har de beste forutsetningene for å komme seg raskt på bena igjen. Spørsmålet er uansett: Har vi verktøyene som skal til for å få til nyskaping og et grønnere næringsliv når vi en dag er ute av krisen?

  Iselin Nybø, næringsminister

  Thina Saltvedt, sjefanalytiker i avdelingen for Bærekraftig Finans i Nordea og styremedlem i miljøorganisasjonen ZERO.

  Morten Fon, konsernsjef i det globale selskapet Jotun.

  Børge Bjørneklett, gründer og daglig leder i energibedriften Ocean Sun.

  Fra Skien til Singapore
  Møt to av Innovasjon Norges kontorer, i samtale med Birgit Liodden. 

  Konferansier
  Birgit Liodden
  Grunnlegger og adm.dir. i The Ocean Opportunity Lab. Intervjuet i 2018 president Barack Obama foran 3000 ledere. Har mottatt en rekke priser og rangeringer for sin ledelse i inn- og utland, og ble tildelt Top 100 Global Female Maritime Leaders 2020.

  Musikalsk innslag
  Frida Ånnevik

  Del 2: 14.00-14.45

  Regionale arrangementer. Vi sender live fra

  • Agder: Restart Agder
   Betyr korona og en periode med rekordlav oljepris bare store og vanskelige utfordringer, eller gir det også muligheter for regionens næringsliv? Vi vil se at Agder har gode forutsetninger for å ta mulighetene framover. 

  • Arktis: Endelig mandag!
   Er det nok med en restart, eller trenger vi en reset?
   Møt spennende gjester som kan engasjere og inspirere. Vi håper du blir motivert til å snu kortstokken opp ned og tenke ut av boksen, ikke se begrensninger – men muligheter.

  • Innlandet: Innovasjon og ny teknologi gir bærekraftig næringsliv
   Hvordan kan vi ved hjelp av innovasjon og ny teknologi utvikle et bærekraftig næringsliv i Innlandet også i fremtiden?

  • Møre og Romsdal: Rigget for en ny tid
   Koronapandemien har rammet norsk næringsliv. Det kommer fortsatt til å være krevende tider for flere bransjer, for mange bedrifter. Av erfaring vet vi også at kriser som denne gir nye muligheter om vi åpner de rette dørene. Vi samler spennende aktører innen næringsutvikling i Møre og Romsdal for å se fremover og diskutere hvordan vi skal gripe mulighetene.

  • Nordland: Nordlands nye fremtid
   Gjennom koronaepidemien har mye av næringslivet vært nødt til å tenke nytt, innovativt og alternativt. Vi har samlet et stjernelag med aktører som ikke har sittet stille i båten i denne perioden. De har jobbet med omstillingen som bidrar til grønn utvikling, ny teknologi og internasjonalisering. 

  • Oslo Viken: Rigget for eksport
   Oslo og Viken har en svært stor andel av Norges næringsliv. Vi står midt i en krise, og er helt avhengige av å få opp flere nye eksportnæringer for å sikre norsk velferd. Hvordan vi kan bruke omstillingen på å forberede oss på fremtiden?

  • Rogaland: «Robotregionen Rogaland»
   Rogaland er en region som trenger å posisjonere seg innenfor nye og ukjente områder. En stor andel av vårt næringsliv får en tøffere hverdag når olje og gassindustrien reduserer sine investeringer. På Innovasjonstalen har vi med oss Akvagroup og RobotNorge, som forteller hvordan de har funnet nye forretningssområder og markeder internasjonalt.

  • Trøndelag: Midt i Norge og midt i mulighetene
   I Trøndelag har vi et mangfoldig næringsliv. Men koronakrisen har truffet hardt her også. Er det mulig å satse i motgang og lykkes? Du møter teknologibedriften Checkware og Øyna kulturlandskapshotell, to bedrifter med helt ulike utgangspunkt, men som begge har evnet å se nye muligheter i krisetid. NHO og Fylkesordfører kommer, og sammen skal vi diskutere hvordan vi skal klare å snu oss fra å tenke krise til å tenke langsiktig utvikling og konkurransekraft for regionen!

  • Vestfold og Telemark: Hva nå Vestfold og Telemark
   Er vi rustet til restart? Vi ser på bredden av muligheter for næringslivet i regionen. Vi hører fra spennende bedrifter og sentrale personer innen næringsutvikling. Holm Gård er en solid landbruksbedrift som har satset både nasjonalt og internasjonalt med egen merkevare for skrelt løk. Imatis er en etablert teknologibedrift, som ser nye muligheter og satser på utvikling av en digital beredskapsløsning for et helsevesen som er under press. Sammen med fylkesordfører Terje Riis-Johansen og Kristin Saga fra NHO skal vi diskutere hvordan næringslivet i Vestfold og Telemark skal rustes til restart!  

  • Vestland: Krise, kraft og kresne nordmenn
   Krisen har truffet næringslivet vårt med dobbel og trippel kraft. I vår eksportrettede og oljetunge region må vi spørre oss; hvordan ser Vestland ut etter korona, var vi på riktig vei, og hva gjør vi nå? «Aldri kast bort en krise» heter det. Vi diskuterer hvordan vi skal skape vekst, jobber og et skikkelig industriløft for fremtiden. Er CCS og hydrogen den nye vestlandske industrireisingen etter 2020? Hva med olje- og gassnæringen, leverandørindustrien og våre maritime bedrifter? Vi utfordrer også den viktige reiselivsnæringen, som har fått verden snudd opp-ned. Er det bare helsvart eller finnes det muligheter? Hvordan skal reiselivet møte stengte grenser og en sommer med kresne nordmenn på jakt etter unike opplevelser i eget land? 

  Velkommen!

  En skjerm nær deg

  Kontakt: Kristin Welle-Strand

  Vilkår for våre arrangementer: 

  Innovasjon Norge er behandlingsansvarlig for dine personopplysninger. Se vår personvernerklæring

  Deltakerlister fra arrangementer i regi av Innovasjon Norge vil kunne offentliggjøres, og/eller bli distribuert mellom deltakerne. Dersom du har spørsmål rundt dette, ta kontakt med arrangementsansvarlig før påmelding.

  Innovasjon Norge tolererer ikke diskriminering, trakassering og andre former for krenkende/utilbørlig atferd. Krenkende/utilbørlig atferd vil kunne føre til bortvisning fra arrangementet, straffeansvar og/eller erstatningsansvar.

  Vi gjør hva vi kan for å gjennomføre et annonsert arrangement, men avlysninger kan forekomme. Innovasjon Norge er ikke ansvarlig for eventuelle kostnader/tap du eller andre påmeldte måtte bli påført grunnet et avlyst arrangement.