Chat med oss
  • EN
  • Logg inn
  • Innovasjonsworkshop: Mat i den sirkulære økonomien

     Illustrasjon av Hanne Wetland
    Illustrasjon av Hanne Wetland

    Hvordan kan vi produsere og konsumere mat på en bærekraftig måte? Bli med på innovasjonsworkshop om mat i sirkulærøkonomien. Bedrifter med løsningsforslag får presentere disse for relevante personer i matbransjen og avfallsbransjen. Det beste forslaget mottar 100 000 kroner til videreutvikling av prosjektet.

    Innovasjon Norge inviterer sammen med Avfallsforsk og No Waste til innovasjonsworkshop om mat i sirkulærøkonomien. Her får du en unik mulighet til å bli mer kjent med bransjen, knytte kontakter, gjøre markedsavklaringer, finne samarbeidspartnere og bli kjent med Innovasjon Norges tjenester. I forkant at workshopen arrangeres flere webinarer om temaet. Disse webinarene kan ses i opptak om du ikke har anledning til å delta.

    Matsirkelen

    Hvordan vi best mulig utnytter våre biologiske ressurser er tema for denne innovasjonsworkshopen. Fra jord til bord - og tilbake igjen. Hvordan kan vi sikre maksimal ressursutnyttelse og minimalt med avfall og utslipp i alle ledd?
    Vi har invitert noen aktører til å presentere sine problemer relatert til dette. De trenger hjelp fra dere. Her er noen utfordringer i matsirkelen:

    • Svinn i primærproduksjonen (landbruk og havbruk)
    • Sekundær råvare
    • Gjenvinning av viktige næringsstoffer i primærproduksjonen
    • Redusere bruk av plastemballasje i alle ledd
    • Redusere avfall i distribusjonsledd
    • Redusere matsvinn i private hjem
    • Gjenvinning av matavfall

    Målgruppe 

    Vi leter etter bedrifter som enten eier eller ønsker å løse problemer i matsirkelen knyttet til avfallsreduksjon og ressursgjenvinning. Det kan være deg som:

    • allerede har en idé du ønsker å pitche for aktører i matsirkelbransjen med tanke på markedsavklaring og samarbeidspartnere.
    • vil jobbe med å utvikle nye idéer basert på problemstillinger i matsirkelbransjen
    • jobber i avfallsbransjen og leter etter løsninger.

    Viktige datoer

    • Webinar 11. september kl. 8.30-9.30
      Introduksjon av tema, hensikten med workshopen og kriterier for konkurransen. Se opptak av webinaret.
    • Webinar 18. september kl. 8.30-9.30
      Presentasjon av noen av problemene vi ønsker løsninger på. Se opptak av webinaret.
    • Webinar- Målemetoder for verditap i matsirkelen, 25. september kl. 8.30-9.30 Påmelding
    • Webinar: Sirkulær bioøkonomi i EU, 2. oktober kl. 8.30-9.30. Påmelding.
    • Innovasjonsworkshop Thon Hotel Arena Lillestrøm 12. oktober kl. 9-17
      Personer og team jobber videre med å utvikle sin idé sammen med problemeierne. Workshopen ledes av Hanne Wetland fra Knowit. De tre beste ideene får mulighet til å pitche foran en jury som vil kåre en vinner på kvelden. Program kommer, men hold av hele dagen den 12. oktober til en fysisk samling. Påmelding.

    Innovasjonsmetode

    I forkant av innovasjonsworkshopen vil aktører i matsirkelen presentere sine problemer. Interesserte deltagere kan velge å ta tak i disse eller andre problemer i matsirkelen. Problemforståelsen er en avgjørende del av innovasjonsprosessen. I workshopen vil vi kna videre fra problem til løsning, mulig forretningsmodell og pitching av ideer for en mer sirkulær matsirkel.

    Tilskudd

    En jury velger ut en idé som mottar:

    *Tilskudd forutsetter søknad i etterkant og handlingsrom i Statsstøtteregelverket. Søker må ha et organisasjonsnummer og prosjektet må oppfylle følgende kriterier: 

    • Bidra til å løse et miljøproblem
    • Innovasjonshøyde vektlegges, det vil si hvorfor løsningen som skal utvikles er bedre sammenlignet med dagens løsninger
    • Potensial til å gi varig verdiskaping i Norge i form av nye arbeidsplasser, styrket kompetanse og økt konkurransekraft.

    Lillestrøm

    Thon Hotel Arena

    Kontakt: Siv Isabel Eide

    Gratis