Denne siden vil bli oppdatert med informasjon og søknadsfrister for innovasjonspartnerskap i 2022 når dette er klart.
Alle offentlige finansierte virksomheter som forvalter offentlige oppgaver og som omfattes av anskaffelsesregelverket, som kommuner og etater. Bedrifter og privatpersoner kan ikke søke.
Samfunnsutfordring:
Prosjektet vil løse en betydelig utfordring som berører flere interessenter. Det må ha gevinstpotensial, både i form av nytte for bruker eller ansatt, og gi resultater i form av økonomisk gevinst for den offentlige virksomhet.
Utfordringen må kunne løses i samarbeid med bedrifter og det eksisterer i dag ingen løsninger på markedet som kan dekke behovet. Utfordringene kan for eksempel tenkes å løses med digitale teknologier i kombinasjon med tjenesteinnovasjon og nye arbeidsprosesser i offentlig tjenesteytelse.
Alle temaer knyttet til offentlige behov og utfordringer er aktuelle. Noen eksempler kan være klima og miljø, mobilitet, smartere forvaltning og helse/velferd.
Gjennomføringsevne: Prosjektet er forankret i toppledelsen hos de offentlige virksomhetene og er en del av en langsiktig strategi med tydelige ambisjoner om en investering/anskaffelse av en ny løsning.
Verdiskapingspotensial for næringslivet: Det er et vesentlig marked både nasjonalt og internasjonalt for gode løsninger. Utfordringen man skisserer må kunne løses i samarbeid med næringslivet.
Samarbeid: Prosjekter hvor flere offentlige virksomheter samarbeider om å løse felles utfordringer er særlig aktuelle, det samme gjelder samarbeidende offentlige virksomheter på tvers av sektorer og siloer.
Ordningen er både en juridisk anskaffelsesprosedyre forankret i Lov om offentlige anskaffelser og en arbeidsmodell for dialog og innovasjonssamarbeid med næringslivet.
Figur 1: Prosessmodell innovasjonspartnerskap
Søknadene vil vurderes løpende.
Innlevering av skisse
For mer informasjon om innovasjonspartnerskap og hvordan søke, se vårt webinar:
Dersom videoen over ikke lastes, kan du se videoen her.