Har du en nyskapende løsning som kan løse utfordringer og styrke utdanningssektoren i utviklingsland? Visjon 2030 kan være med å finansiere prosjektet.
Søknadsfrist: 15. april 2021 kl. 12:00.
Koronapandemien rammer de mest sårbare gruppene hardest. Stengte skoler og begrensninger på fysisk samling har ført til at de fleste av verdens barn - over én milliard - i gjennomsnitt har mistet et halvt års skolegang. Det er et stort behov for nye metoder for undervisning og fjernundervisning i kombinasjon med skoleundervisning.
Visjon 2030 har som formål å få frem innovative norskbaserte løsninger som kan bidra til oppnåelse av bærekraftsmål 3 og 4. Denne utlysningen fokuserer på løsninger innenfor utdanningssektoren og bærekraftsmål 4. Vi inviterer bedrifter til å søke midler som skal avlaste risiko i utvikling, pilotering og skalering. Det legges vekt på at søkerne samarbeider med relevante partnere for å sikre god kontekstforståelse, markedskompetanse og lokal forankring i prosjektene. Partnerskapet skal bidra til å utvikle produkter og løsninger som det er behov for og som kan skaleres.
Vi prioriterer prosjekter der digitale løsninger benyttes som en del av tjenestetilbudet, ref. Utenriksdepartementets "Digital strategi for utviklingspolitikken".
Det vil bli lagt vekt på løsninger for fjernundervisning i kombinasjon med skoleundervisning hvor tema som veiledning og oppfølging, lærerens rolle, eller bruk av digital datainnsamling/-analyse er gjenstand for innovasjon. Plattformen for fjernundervisning må ikke nødvendigvis være en teknologisk nyvinning. For å kvalifisere som et utviklingsprosjekt kan det også være innovasjon i bruken av slike plattformer og digitale data som del av en læringsprosess og i partnerskap mellom næringsliv, utdanningsfaglige miljø, sivilsamfunn og myndigheter. Tiltak bør ikke fungere som erstatning for klasseromsundervisning eller lærerkontakt, men som supplerende verktøy. Det legges vekt på følgende tematikk:
Prosjektet kan også rette seg mot nødvendig infrastruktur, gjerne i samarbeid med leverandører av løsninger for å dekke overnevnte temaer. Søkerne må beskrive hvilke behov/utfordringer de innovative løsningene skal dekke.
Her er de viktigste punktene som må være dekket i søknaden. God refleksjon rundt disse punktene vil bli vektlagt i søknadsprosessen.
Utviklingsland er krevende markeder der samarbeid med riktige partnere styrker forretningsmodellen og forankring i nasjonale utviklingsplaner og prioriteringer. Det er derfor vesentlig at prosjektet har relevante partnere som er godt forankret lokalt. Dette kan være FN, frivillige organisasjoner, universitetsmiljøer, utdanningsfaglig akademia og lærerutdanningsinstitusjoner eller bedrifter med lokal tilstedeværelse.
Partnere som er en del av innovasjonsprosjektet, skal delta aktivt og ha en tydelig definert rolle. Partnernes kompetanse, arbeidsinnsats og finansiering må være hensiktsmessig for prosjektet og bidra til å styrke muligheten til å ekspandere inn i et nytt marked.
Hvor mye støtte en bedrift kan få er avhengig av størrelsen på bedriften og prosjektet, i tillegg til prosjektets kostnadsrammer. Dette er regulert av reglene om statsstøtte i EØS-avtalen. Les mer om Finansiering av innovasjonsprosjekter og EØS-avtalens regler om offentlig støtte.
Det kan gis tilskudd til delvis dekning av prosjektets utviklingskostnader. Dette omfatter:
Små og mellomstore bedrifter kan inkludere kostnader knyttet til deltakelse på relevante messer, samt investeringer i nye produksjonsmetoder og fasiliteter for å sikre kommersialisering.
Følgende artikler i EØS regelverket er spesielt relevante:
I enkelte tilfeller kan artikkel 22 (etableringsstøtte) og artikkel 28 (innovasjonsstøtte til SMBer) og reglene for bagatellmessig støtte være relevante.
Innovasjon Norge forholder seg til søker i innovasjonsprosjektet.
Tilskuddet tildeles i tråd med de til enhver tid gjeldende standardvilkår for Innovasjon Norge. Disse er spesifisert i tilbudsbrevet. 30 % av tilskuddet utbetales forskuddsvis når vilkår for tilskudd er oppfylt og prosjektet har startet. 50 % av tilskuddet utbetales etter en avtalt milepælsplan. De resterende 20 % utbetales når prosjektet er avsluttet. Utbetaling skjer mot:
Framdriftsrapport skal minimum inneholde:
Sluttrapporten skal også inneholde et avsnitt om markedssiden og oppdaterte planer for markedslansering og skalering av produktet eller løsningen.
Søknadsfrist: 15. april 2021 kl. 12:00.
Vidar Ellingsen: vidar.ellingsen@innovasjonnorge.no mob: 928 98 078
Per Bardalen Wiggen: per.bardalen.wiggen@innovasjonnorge.no mob: 915 58 486
https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/pandemi_trussel/id2771453/
https://norad.no/tema/utdanning/
https://norad.no/tema/utdanning/innovasjon-og-utdanning/innovative-utdanningstiltak/
https://norad.no/tema/menneskerettigheter/funksjonshemmedes-rettigheter/
https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/pm_millioner/id2632230/
https://norad.no/tema/utdanning/fra-barndom-til-yrkesliv/yrkesrettet-opplaring/
https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/fn/innsikt/likestilling/id439433/
https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/utvikling_redegjorelse/id2646030/