Internationale Grüne Woche (IGW) 17.-27. januar 2020, Berlin

Regionene har de siste årene lagt ned mye arbeid i å få maten opp og frem og matmanifester er etablert. Deltakelsen på IGW er et ledd i en større satsing i regionen på mat og reiselivsområdet. Det er viktig at alle fylkene i en region er bevisst på hva som er styrkene og hva de ønsker å ha ut av et samarbeid. Innovasjon Norge, Fylkesmannens Landbruksavdeling og regionale prosjektledere jobber sammen for å utvikle de regionale produkter og det regionale budskapet som presenteres i Berlin.

Regional deltakelse på IGW 

Tre regioner er valgt ut til å representere Norge på den norske paviljongen under IGW 2020 Fjell-Norge, Nord-Norge og Fjord Norge. Info om utstillerne kommer. 

Den Norske restauranten  

Kjent som en av de beste på IGW og like populær blandt tyske og norsk besøkende. Kjøkkenet drives av et flott team med kokker med Petter Whal Seknei spissen og lærlinger fra Fursetgruppen. For bordbestilling i restauranten vennligst ta kontakt med vår restaurantsjef, Konstantin Zimmermann e-post 

Baren er drevet avbartender og akevittekspert Lars Ole Ørjasæter og her vil du kunne smake et bredt utvalg av norske drikkevarer fra store og små bryggerier samt akevitt fra flere produsenter.

 Ostehjørnet finner du Tine og Norsk Gardsost.

Grüne Woche som læringsarena

Norske skoleelever fra Ole Vig videregående skole bruker verdens største mat- og landbruksmesse som en læringsarena. Her får de erfaringer og kunnskap fra en litt annerledes arbeidsplass. Dette er et fast fordypningsprosjekt  hos 2. klasse på salg, service og sikkerhet, hvor elevene er med i 14 dager for å jobbe og lære. Arbeidsoppgavene består av alt fra å selge vafler, til å fylle på med varer og gå ut med søppel. Elvene gjør en superjobb og bidrar til gjennomføringen av Norske deltakelsen på IGW.