Den store internasjonale mat- og landbruksmessen Grüne Woche i Berlin i januar 2021 er nå avlyst. Dermed blir det heller ikke noe av den tradisjonelle norske deltakelsen på messen.
For norske matprodusenter landet rundt har Grüne Woche og Berlin i over 30 år vært en viktig møteplass, utstillings- og testarena for norske mat- og reiselivsopplevelser. Deltakelsen er en del av de etablerte profileringstiltakene for norsk landbruk og norsk mat.
Etter planen skulle nærmere hundre norske regionale mat- og reiselivsbedrifter representere Norge på Grüne Woche i Berlin i 2021. Ifølge landbruks- matministeren er det nå satt i gang planlegging av hvordan profileringsarbeidet og aktivitetene i Berlin videreføres og gjennomføres her hjemme.
Internasjonale Grüne Woche (IGW) har vært arrangert siden 1926, og samler hvert år over 1500 utstillere fra rundt regnet 70 land. Norges planlagte deltakelse i 2021 ville vært den 34. i rekken. Nå planlegges det i stedet for en gjennomføring av dette store mat- og landbruksarrangementet i januar 2022.
I meldingen om avlysningen fra ledelsen for Internationale Grüne Woche vises det til det nå er den tradisjonelle åpne messedelen med publikum som er avlyst. Som et alternativ blir det i stedet planlagt et mer bransjerettet møtearrangement, men da uten publikum. Planleggingen av IGW 2022, fra 21.- 30.januar, fortsetter imidlertid som før.
Innovasjon Norge deler hvert år ut bedriftsutviklingsprisen i landbruket. Prisen går til en bedrift med basis i landbrukets og bygdenes ressurser. Det blir kåret en vinner i hvert fylke som får 50 000 kroner. Vinnerene deltar i konkurransen om den nasjonale prisen som er på 250 000 kroner.
Kjent som en av de beste på IGW og like populær blandt tyske og norsk besøkende. Kjøkkenet drives av et flott team med kokker med Petter Wahl Sekne i spissen og lærlinger fra Fursetgruppen.
Matnasjonen Norge er også drikkenasjonen Norge, og under IGW viser drikkeprodusenter vise hva Norge kan by på av eplemost, sider, øl og akevitt.