Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • High Potential Opportunities (HPO)

  deler av havbasert vindmølle i havet
  Photo by Getty Images.Getty Images

  High Potential Opportunities (HPO) er et eksportprogram der konkret etterspørsel i andre land styrer eksportsatsingene. Innovasjon Norge og hele "Team Norway" hjelper norske bedrifter med å vinne store internasjonale kommersielle kontrakter på over 500 millioner kroner.

  Read the English version here

  Sammen med Team Norway, det vil si virkemiddelapparatet, departementer, ambassader, næringsklynger og næringsorganisasjoner, har Innovasjon Norge en sentral rolle i å finne, validere, iverksette og koordinere offentlige aktørers støtte og assistanse i eksportprogrammet HPO.

  Hva er et HPO-prosjekt?

  Et HPO prosjekt er definert på to måter:

  1. Prosessen med å forfølge en stor kontrakt internasjonalt som representerer en omfattende kommersiell markedsmulighet på minst 500 millioner kroner for de norske selskapene eller
  2. Prosessen med å forfølge en investering som kan lede til flere kontrakter internasjonalt som representerer totalt minst 500 millioner kroner for de norske selskapene som er involvert.

  Alle relevante aktører kan lete, finne og foreslå et HPO prosjekt, også Innovasjon Norges utekontorer.

  Kriterer for HPO

  I lete/finne/foreslå fasen må man tilfredsstille kriteriene  1,3, 4 og 5, resten vil bli gjort senere, 2 før beslutningsfasen og 6 i prosjektets iverksettelsesfase.

  1. Kontrakt(er) skal komme norske selskaper til gode. Dette kan være en større bedrift med flere små og mellomstore underleverandører.
  2. Bedriftene må forplikte seg til prosjektet.
  3. Den norske delen av kontraktsverdien(e) må minst være  500 millioner kroner.
  4. Kontrakt(ene)må bli tildelt innen senest 6 år. Markeder, kunder og tidslinjer skal identifiseres.
  5. Det skal være en realistisk mulighet for at de norske selskapene kan vinne prosjektet(ene). Dette må være basert på en evaluering av konkurransesituasjonen.
  6. Team Norway skal gi merverdi til prosjektet. Team Norways «verktøykasse» skal bli brukt for å bidra til HPO prosjektet, for eksempel, ambassade, Innovasjon Norges utekontorer, offisielle delegasjoner, seminarer, workshops eller andre offentlige virkemiddelapparaters tjenester.

  Foreslå et HPO-prosjekt for vurdering

  Hvis du har et forslag som tilfredsstiller kriteriene for et prosjekt, vennligst kontakt oss ved å bruke skjemaet under:

   

   

  Har du spørsmål om HPO-programmet, kan du kontakte: