Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Global Growth Clean Maritime Initiative Pacific Northwest

  fremsiden av bauen på en grønn båt
  Foto: Getty Images

  Det er et hav av muligheter innen det maritime markedet i USA, og dette eksportprogrammet dreier seg om ferge- og fiskerimarkedene i det nordvestlige Stillehavet.

  English version: Global Growth - Clean Maritime Pacific Northwest

  Informasjon om markedet

  Ferger: Washington State Ferries (WSF) brenner mer enn 18 millioner liter diesel årlig, noe som gjør systemet til den største dieselforbrukeren i staten Washington. Akkurat nå jobber handelsdepartementet i Washington sammen med guvernør Insley på reisen mot en nullutslippsflåte. De skal bygge nye hybridelektriske fartøy i Olympic-klassen, konvertere tre Jumbo Mark II-fartøy og utvikle ladeinfrastruktur på terminalene. Den første hybridelektriske fergen i Olympic-klassen er planlagt ferdigstilt innen 2025, og den første ombyggingen av det første Jumbo Mark II-fartøyet er også i gang og skal stå ferdig samme år. Disse grønnere fergene vil redusere utslippene av nitrogenoksid med 146 tonn og av karbondioksid med 16 340 tonn per år.

  Fiskeri: Den aldrende fiskeflåten i Alaskabukta, Beringhavet og aleutene er nå 30-40 år gammel og har definitivt et behov for fornyelse. Flertallet av disse fartøyene har hjemmehavn i staten Washington, noe som gjør dette til et sentralt område for ny teknologi.

  Byggingen av nyere maritime fartøyer, som var forventet i 2016, har dessuten ikke funnet sted. Tidspunktet er derfor perfekt for å møte de forskjellige verftene og eierne for å introdusere teknologien din.  Bearbeidingsteknologi, automatiske frysere, palleteringssystemer og sporbarhets- og sporingsprogramvare er de oppgraderingene som er mest etterspurt for disse nybyggene.

  Store muligheter

  Staten Washington har landets største fergeflåte, og har som mål at hele flåten skal være utslippsfri innen år 2050. Det betyr at verftene vil få det veldig travelt, og at de kommer til å være på jakt etter det siste innen teknologi for disse fartøyene. Nå er tiden inne for norske løsninger!

  Av økonomiske årsaker (lån osv.) og den overhengende muligheten for at den amerikanske regjeringen vil endre kvotene for hvert fiskefartøy, har det tatt mye lengre tid enn forventet å fornye fiskeflåten. Tidspunktet er derfor perfekt for å gripe denne unike muligheten til å møte verftene og fartøyseierne for å presentere teknologiene dine og fremføre pitchen din. Dette markedet har behov for så mye ny teknologi som mulig for å gjøre denne fornyelsesprosessen.

  Hva du kommer til å dra nytte av

  Deltakende selskaper vil dra nytte av direkte og praktisk erfaring med markedet. Du vil få møte lokale verft og rederier, mens du presenterer teknologien din direkte til markedet – personlig! Du vil lære mer om de lokale kulturene, deres innkjøpspreferanser og få lokale introduksjoner til relevante aktører i næringen. 

  Hvem bør delta?

  Bedrifter som er sultne på å utvide markedet, nysgjerrige på å finne ut om produktet deres har verdi for det amerikanske markedet og våger å ta spranget!

  Selskaper som allerede har lykkes i markedet, men som ønsker en grundigere introduksjon til det lokale nettverket, samtidig som de blir del av et anerkjent program sammen med andre norske selskaper.

  Tidslinje og kostnad

  • Søknadsfrist for deltakelse: 1. oktober 2022
  • Kickoff: Oktober
  • Første besøk i markedet: midten av november (tar sikte på uken før Pacific Marine Expo)
  • Planlagte aktiviteter: To ukesbesøk og presentasjoner til verft og eiere, inkludert delstatsmyndigheter som handelsdepartementet og Washington Maritime Blue.
  • Kostnad: NOK 60 000

  Kontaktinformasjon

  Ken Methi Huste
  Innovasjon Norge Houston
  ken.huste@innovationnorway.no
  +1 713 997 9897


  Tom-Ivar Bern
  Innovasjon Norge Trondheim
  Tom-ivar.bern@innovasjonnorge.no
  +47 915 14 999

  Meld din interesse her