Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Global Growth Industry 4.0 Accelerator Program - Additive Manufacturing

  3D printer som driver med printing
  Foto: Unsplash

  Additive Manufacturing (AM) er et viktig element i industri 4.0 som muliggjør nye måter å designe og produsere deler på. Spesielt for land som Norge med høye lønnskostnader, og enda mer i tider med koronapandemi og utfordrede internasjonale forsyningskjeder, kan AM være en ideell løsning for å øke verdiskapingen. 

  English version.

  Tyskland og München-området regnes som en hotspot for AM-teknologi i Europa og et hovedkvarter for mange internasjonale markedsledere.​ Vi inviterer nå til den tredje runden med Industry 4.0 Accelerator Program (IAP).

  Hva er IAP?

  Global Growth Industry 4.0 Accelerator Program er et program utviklet av Innovasjon Norge Tyskland for å gi norske bedrifter tilgang til praktiske, resultatdrevne og bedriftsspesifikke programmer rettet mot industri 4.0-teknologier og hvordan de best kan brukes.

  Programmet inneholder en blanding av målrettede gruppeøkter og 1:1 interaksjon med verdensledende eksperter. Vi fokuserer på teknisk kompetanse, reelle scenarioer og en praktisk produksjon per bedrift. Workshops med bedriftsspesifikke caser vil støtte deltakende bedrifter i å oppnå håndgripelige og praktiske AM-resultater. På dette programmet kan 6 selskaper delta. 

  Hvorfor bør du bli med

  Koronosituasjonen har understreket hvor viktig det er å ta i bruk digitale verktøy og metoder, men også å lage elastiske og innovative produkter som øker verdiskapningen lokalt og reduserer uavhengighet i forsyningskjeden. AM og design for AM gir utallige muligheter til å redesigne produkter. Å forstå denne verdien og hvordan du best kan bruke den, kan gi bedriften din et enormt konkurransefortrinn i å levere mer effektive og robuste produkter.

  Hovedfokus

  • Forstå dagens muligheter for å utnytte fordelene med 3D-printing
  • Identifisere bedriftsspesifikke deler som kan generere verdiøkning gjennom AM og lære hvordan du maksimerer effekten av AM for virksomheten din
  • Delspesifikt prosjektarbeid vedrørende design for AM
  • Delspesifikk analyse av material-, kostnads- og kvalitetsaspekter ved identifiserte deler
  • Utvikling av AM-prototyper og konkrete businesscases
  • Individuelle prosjektrapporter og veikart

  Hvem bør være med

  Programmet retter seg spesifikt mot produksjonsbedrifter fra alle industrisektorer som har identifisert AM som en interessant vei for å utvikle selskapets produktportefølje. Siden programmet dekker tekniske så vel som strategiske og operasjonelle aspekter, anbefales det at disse nivåene i selskapet deltar på et tidspunkt eller i hele programmet.

  Tidsforpliktelse

  Programmet har en forventet varighet på 12 uker. Vi søker imidlertid å være så fleksible som mulig i henhold til å gi den beste praktiske støtten for bedriftene som deltar.

  Tidslinje

  Fleksibel programstart gjennom hele 2022.

  Pris

  Kostnaden per deltakende bedrift er NOK 50.000 for hele programmet.

  Spørsmål? Kontakt:

  Martin Nietz 

  Deputy Director – Head of Business Development DACH – Innovation Norway Germany 

  Phone: + 49 1714260170  

  E-mail: martin.nietz@innovationnorway.no

   

  Programmet organiseres i samarbeid med SIVA, Norsk Katapult og Ocean Innovation Catapult Centre. 

   

  Meld din interesse/Register your interest