• EN
 • Logg inn
 • Global Growth Industry 4.0 Accelerator Program - Additive Manufacturing

  Additive Manufacturing (AM) er et viktig element i industri 4.0 som muliggjør nye måter å designe og produsere deler på. Spesielt for land som Norge med høye lønnskostnader, og enda mer i tider med koronapandemi og utfordrede internasjonale forsyningskjeder, kan AM være en ideell løsning for å øke verdiskapingen. 

  English version.

  Tyskland og München-området regnes som en hotspot for AM-teknologi i Europa og et hovedkvarter for mange internasjonale markedsledere.​ Vi inviterer nå til den tredje runden med Industry 4.0 Accelerator Program (IAP).

  Hva er IAP?

  Global Growth Industry 4.0 Accelerator Program er et program utviklet av Innovasjon Norge Tyskland for å gi norske bedrifter tilgang til praktiske, resultatdrevne og bedriftsspesifikke programmer rettet mot industri 4.0-teknologier og hvordan de best kan brukes.

  Programmet inneholder en blanding av målrettede gruppeøkter og 1:1 interaksjon med verdensledende eksperter. Vi fokuserer på teknisk kompetanse, reelle scenarioer og en praktisk produksjon per bedrift. Workshops med bedriftsspesifikke caser vil støtte deltakende bedrifter i å oppnå håndgripelige og praktiske AM-resultater. På dette programmet kan 6 selskaper delta. 

  Hvorfor bør du bli med

  Koronosituasjonen har understreket hvor viktig det er å ta i bruk digitale verktøy og metoder, men også å lage elastiske og innovative produkter som øker verdiskapningen lokalt og reduserer uavhengighet i forsyningskjeden. AM og design for AM gir utallige muligheter til å redesigne produkter. Å forstå denne verdien og hvordan du best kan bruke den, kan gi bedriften din et enormt konkurransefortrinn i å levere mer effektive og robuste produkter.

  Hovedfokus

  • Forstå dagens muligheter for å utnytte fordelene med 3D-printing
  • Identifisere bedriftsspesifikke deler som kan generere verdiøkning gjennom AM og lære hvordan du maksimerer effekten av AM for virksomheten din
  • Delspesifikt prosjektarbeid vedrørende design for AM
  • Delspesifikk analyse av material-, kostnads- og kvalitetsaspekter ved identifiserte deler
  • Utvikling av AM-prototyper og konkrete businesscases
  • Individuelle prosjektrapporter og veikart

  Hvem bør være med

  Programmet retter seg spesifikt mot produksjonsbedrifter fra alle industrisektorer som har identifisert AM som en interessant vei for å utvikle selskapets produktportefølje. Siden programmet dekker tekniske så vel som strategiske og operasjonelle aspekter, anbefales det at disse nivåene i selskapet deltar på et tidspunkt eller i hele programmet.

  Tidsforpliktelse

  Programmet har en forventet varighet på 12 uker. Vi søker imidlertid å være så fleksible som mulig i henhold til å gi den beste praktiske støtten for bedriftene som deltar.

  Tidslinje

  Programstart er planlagt til mars 2022.

  Pris

  Kostnaden per deltakende bedrift er NOK 50.000 for hele programmet.

  Meld din interesse innen

  31. januar 2022. 

  Spørsmål? Kontakt:

  Martin Nietz 

  Deputy Director – Head of Business Development DACH – Innovation Norway Germany 

  Phone: + 49 1714260170  

  E-mail: martin.nietz@innovationnorway.no

   

  Programmet organiseres i samarbeid med SIVA, Norsk Katapult og Ocean Innovation Catapult Centre. 

   

  Meld din interesse/Register your interest