Vil du ha de siste nyhetene fra Innovasjon Norge?
 • EN
 • Logg inn
 • Global Growth Nordic Living Germany 2020/21

   CH - VisitNorway
  CH - VisitNorway

  Store muligheter for norske produsenter. Vi jakter bedrifter innenfor tema nordisk livsstil til et eksportprogram for vekst og økt eksport for design- og merkevaredrevet ferdigvareindustri. Vi oppfordrer særlig bedrifter innenfor møbler og interiør samt sport og fritid til å søke.

  Søk om å få delta!

  Markedet etterspør norsk design, bærekraft, kvalitet, livsstil og verdier i større grad enn før. Norske produkter, produsenter og designere assosieres med disse begrepene. Innovasjon Norge og DOGA skal derfor gjennomføre et program som skal styrke og gi grunnlag for langsiktig eksportsatsing, og som kan lede til helt nye virkemidler for ferdigvareindustrien.
  Bedriftene som deltar vil få oppfølging gjennom samlinger, en-til-en rådgivning, tilgang til bransjespesifikk mentoring og finansiell risikoavlastning for eksporttiltak. Programmet skal øke bedriftens kompetanse innen design- og merkevareledelse, internasjonal forretningsforståelse og styrke deres eksportsatsning. Vi vil også stimulere til økt bruk av norske råvarer i utvikling av ferdigvarer.

  Bedriftene som deltar skal:

  • Redusere risiko og øke tempo for internasjonal satsing, der formålet er økt eksport
  • Styrke bedriftens kommersialiseringsevne gjennom en sterkere internasjonal merkevare
  • Forstå krefter som påvirker bedriftens globale verdikjeder, og hvordan håndtere disse
  • Styrke grunnlaget for målrettet eksportarbeid gjennom innsikt om markeds- og kundebehov
  • Øke kunnskap om strategisk bruk av design og hvordan skape gode kundeopplevelser

  Tyskland er en av Norges viktigste handelspartnere

  Over 10 prosent av Norges fastlandseksport går til Tyskland. Tyskere verdsetter høy kvalitet og god design. Nordisk og skandinavisk design og livvstil opplever økt popularitet, og spesielt danske merker gjør det godt. Når det gjelder møbler importerer landet flere enn de eksporterer. I 2019 importerte Tyskland møbler for 18,7 mrd. Euro.
  Innovasjon Norge har kontorer i Hamburg og München. Våre rådgivere har kompetanse, erfaring og verdifulle lokale nettverk som hjelper deg med å utnytte markedsmulighetene, og redusere din risiko for å tape tid og penger.

  Er dette dere?

  Bedriftene som skal delta må ha motivasjon og evne til vekst. Deltakelse må være forankret i bedriftens toppledelse og styre for å kunne bidra til langsiktige resultater. Deltakere vil være eksportsjef, salg- og markedsansvarlig, daglig leder og/eller produktutviklingssjef.

  Vi søker bedrifter som fortrinnsvis:

  • har bærekraftige løsninger, eller har ønske om å utvikle seg mer bærekraftig
  • har verdiskaping, og gjerne produksjon, i Norge
  • er etablert i internasjonale markeder
  • ønsker vekst i eksisterende markeder og/eller etablering i nye markeder
  • har erfaring med å jobbe med design i produktutvikling og i merkevarebygging 


  Oppstart, påmelding og egenandel

  Programmet starter høsten 2020, og fristen for påmelding er 14. september. Egenandelen per bedrift er kr 15 000. Kostnader til reise og opphold kommer i tillegg.

   


  Kontaktpersoner:

  Knut Bang (DOGA) - kb@doga.no
  Tina Fraune (Innovasjon Norge) – tina.fraune@innovationnorway.no