• EN
 • Logg inn
 • Unik patentert låseteknologi

   Ace Oil Tools
  Ace Oil Tools

  Oljeserviceselskapet leverer forankringsteknologi til olje- og gassindustrien. Produktene er levert til rundt 20 land, og selskapet har ambisjoner om ytterligere internasjonalisering.

  Deres patenterte låseteknologi forankrer utstyr på borerør på en sikker måte. I stedet for å bruke gjenger som er den tradisjonelle måten, blir utstyret klemt fast på borerøret. Så langt er det utviklet og implementert fem produktlinjer, og produktene er solgt til 25 sluttbrukere fordelt på 19 land.

  Vekst og nyansettelser

  Innovasjon Norge har vært med Ace Oil Tools fra den spede begynnelsen.

  - Innovasjon Norge er en svært nyttig samarbeidspartner sammen med investorene ProVenture og Investinor. Med de på laget kan vi fortsette utviklingen av selskapet, inkludert videre internasjonalisering og teknologiutvikling i et positivt marked sett med Ace Oil Tools øyne, forteller administrerende direktør Espen Sørbø.

  Han viser til salg i USA, Mexico, Canada, Australia og Storbritannia. Nylig kom Sør-Amerika med på listen over områder de eksporterer til. I Midtøsten er de inne i to markeder, og har gjennomført en testbrønn for ledende selskap i Abu-Dhabi.

  - Vi har stor tro på at vil åpne seg enda flere markeder for selskapet i 2019. USA er et særdeles lovende land for vårt vedkommende, og vi har akkurat styrket vårt Houston-kontor med en nyansatt, som skal ha hovedfokus på salg i Nord- og Sør Amerika, sier Sørbø.

  Besparelser for oljeselskapene

  Selskapet som ble grunnlagt i 2012 har i dag elleve ansatte, hvor ni sitter på hovedkontoret på Randaberg og to befinner seg på salgskontoret i Houston.

  - Vårt team har stor interesse for innovasjon og teknologi, og en bred og omfattende bakgrunn fra olje- og gassindustrien. Teknologien vi har utviklet er en sikker måte å låse utstyr/verktøy på borerør. Den har en ekstrem holdekraft og gir store besparelser for oljeselskapene kontra tradisjonelle metoder, forklarer Sørbø.