• EN
 • Logg inn
 • Prisvinnende reiseapp for barn

   Baahdy & Birdy
  Baahdy & Birdy

  Gründerne bak Bædi & Børdi tok tak i utfordringen med at voksne og barn har ulike ønsker når familien er på ferie. Nå vurderes appen for det internasjonale markedet.

  De voksne ønsker kanskje å oppleve kultur, historie og natur, mens barna heller vil leke og bade. Denne utfordringen ble sommeren 2017 til appen Bædi & Børdi – en digital reiseguide for barn.

  Attraksjoner for alle

  Appen ble lansert etter en lengre periode med forundersøkelser, testing og utvikling av både app, spill og film. Innovasjon Norge har blant annet bidratt med tilskudd til markedsavklaring, mentortjenesten og tilskudd til kommersialisering.

  - Jeg har fulgt selskapet fra den spede begynnelse og ble raskt fasinert av konseptet. Idéhaverne har solid bakgrunn fra kultur og kreative næringer, og har brakt nyskaping inn i for eksempel museum og gjort det mer tilgjengelig for hele familien. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Maiken Johnsen, innovasjonsrådgiver i Innovasjon Norge Nordland.

  Vinner av World Summit Awards

  Ved å presentere attraksjoner på digitale plattformer, bruke animasjon og kommunikasjon tilpasset barn, er målet å gjøre barn interessert i attraksjonene, slik at hele familien kan ha morsomme og lærerike opplevelser på ferie. I 2018 ble Bædi & Børdi kåret til vinner av World Summit Awards i kategorien Culture & Tourism. Konkurransen i regi av FN og Unesco premierer digitale løsninger som gjør samfunnet bedre.

  Så langt har rundt 5000 fra hele verden har lastet ned og brukt appen. Jobben fremover er å få enda flere attraksjoner fra hele landet med, samtidig som konseptet utvikles med flere spill, filmer, effekter og nye tekniske funksjoner. Den barnevennlige reiseguiden er foreløpig den eneste av sitt slag i hele verden, og nå undersøker selskapet muligheten for en inntreden på det internasjonale markedet.