• EN
 • Logg inn
 • Skreddersyr digital språkopplæring

   Capeesh
  Capeesh

  Capeesh er et intelligent språkopplæringsprogram som tilpasser øvelser mot alle typer bedrifter, bransjer og personer.

  Da gründerne bak oppstartselskapene Sounds Good og Box Of Words traff hverandre, fant de raskt ut at de hadde teknologi, kompetanse og behov som krysset hverandre. De slo selskapene sammen i 2018 og begynte å utvikle Capeesh, et digitalt og spillbasert program for språkopplæring.

  Hjelp til EU-søknad

  Innovasjon Norge var tidlig inne med kompetansetjenester og tilskudd, blant annet gjennom mentorordningen.

  - Vi har fått dyktig mentorering via Superblaise innen merkevarestrategi og kommunikasjon, og svært god bistand fra Innovasjon Norges EU-rådgivere og kommersialiseringsrådgivere i utformingen av EU-søknad, sier gründer og administrerende direktør i Capeesh, Marie Lauvås.

  Capeesh har også deltatt på Innovasjon Norges akseleratorprogram TINC i Silicon Valley, hvor noen utvalgte selskaper får teste produktene og løsningene sine på det globale markedet.

  Skreddersydde språkøvelser

  Språkopplæringsprogrammet er bygd på en maskinintelligens som gjør at selskapet kan analysere innhold fra enhver organisasjon og industri, og på svært kort tid tilby øvelser i en terminologi tilpasset arbeidsplassen. Språkopplæringen finnes på norsk, engelsk, spansk, fransk og tysk. Capeesh tilbyr også en app for lytte- og uttaletrening.

  Selskapet har samarbeidet med flere aktører, som språklærere og bedrifter, i utviklingen av produktet. De har gjennomført brukertester og gitt tilbakemeldinger i den tidlige og viktige fasen. Capeesh har fått mye oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt, og kundene kommer blant annet fra konsulentbransjen, universiteter, akvakultur og norske språkskoler.