• EN
 • Logg inn
 • En delingstjeneste for lån og leie av subseautstyr

   Øystein Klakegg
  Øystein Klakegg

  CCB Subsea har utviklet en portal for deling av utstyr til bruk under vann. Delingen er mer klimavennlig og reduserer kostnader for utbyggere.

  - Portalen gjør det mulig å bygge et helt subseafelt med lånt utstyr. Det kan gi økt utnyttelse av ressursene og er et godt utgangspunkt for en bærekraftig forretningsmodell, sier daglig leder i selskapet, Nils Fjærvik.

  Selskapet har gjennom erfaring med logistikk og vedlikehold av utstyr, avdekket et marked for deling av utstyr og lansert tjenesten Subquip. Da kan for eksempel oljeselskap låne verktøy for å installere utstyr som skal stå på havbunnen. En av fordelene med delingstjenesten er at utstyr blir brukt oftere og dermed regelmessig vedlikeholdt.

  - Ved å dele ressursene på denne måten, kan aktørene i bransjen spare store beløp, være mer miljøbevisste og ha et sunt kostnadsfokus, understreker Fjærvik.

  Riktig med risikolån

  Innovasjon Norge har vært med å finansiere utviklingsprosjektet med risikolån.

  - Vi søkte først om tilskudd, men gjennom dialogen med Innovasjon Norge ble det tydelig for oss at et risikolån ville gi prosjektet større fart. Det er vi veldig godt fornøyd med, sier Fjærvik.

  Han forteller at de har fått god informasjon om tjenestetilbudet, og at Innovasjon Norge har stilt mange relevante spørsmål som har hjulpet dem fremover med prosjektet.

  Globalt potensiale

  Selskapet er i sterk vekst og kan vise til solid økning i omsetning, fra to millioner norske kroner ved oppstart til 75 millioner norske kroner i 2018. De siste to årene har selskapet ansatt 30 nye personer. Portalen har et globalt potensial, og CCB Subsea er i dialog med kunder i flere verdensdeler.

  Fjærvik forteller at selskapet ønsker å tilby en komplett verdikjede fram mot gjenvinning, og videre bidra til at utstyret blir gjenbrukt til andre formål.

  Kontorer som har bidratt