• EN
 • Logg inn
 • Baseplagg for verdensmarkedet

   Kaja Bruskeland
  Kaja Bruskeland

  Duoen bak klesmerket ella&il har satset internasjonalt og brukt Innovasjon Norges rådgivere aktivt underveis. Det har gitt dem kunnskap og trygghet i kontraktsmøtene.

  Lene og Rikke Holmen-Jensen mente det manglet baseplagg på markedet. I kombinasjon med deres ønske om å starte opp noe eget, ble klesmerket ella&il en realitet ved etableringen av Rile Invest i 2014. Kolleksjonen består av kvalitetsklær til kvinner, hvor alle plagg har et tidløst design for å passe inn i en bærekraftig garderobe. I 2018 lanserte de også et eget merke for barn i alderen 0-13 år.

  Satser i Europa og USA

  Allerede første året opplevde selskapet sterk etterspørsel og omsatte for 1,8 millioner kroner. I dag finnes klesmerket i over 100 butikker i hele Norge, og i 2018 endte omsetningen på 14 millioner kroner. De er godt i gang med den internasjonale satsningen og har butikker i Danmark, Finland, England, Tyskland og USA. I tillegg har de nettbutikk og egen concept store i Bærum.

  De kontaktet Eksportsenteret ved Innovasjon Norge allerede fra oppstarten og har fått rådgivning på ulike områder.

  - Vi har hatt en-til-en møter med spesialrådgivere innen logistikk, toll og moms, frihandels og opprinnelsesregler, samt deltatt på kurs og samlinger. Da vi skulle utarbeide internasjonale kontrakter med agenter, var Eksportsenteret viktig for å kvalitetssikre juridiske kontrakter og komme med gode innspill, slik at alt ble satt opp på best mulig måte, forteller Lene Holmen-Jensen.

  Hun legger til at programmet «Fashion Skills for Scale», som handler om internasjonalisering av norske brands, har vært svært viktig i arbeidet med å satse internasjonalt.

  Verdifull sparringpartner

  Gründeren forteller at Innovasjon Norges tjenester har bidratt til å øke kompetansen på områder som er helt essensielle når man starter opp som gründer og skal vokse.

  - Det har vært ekstremt nyttig for oss å ha dere som sparringspartner underveis. Innovasjon Norge har vært avgjørende for oss i en fase hvor mye er nytt og ressursene begrenset. Med dere på laget har vi fått midler til å vokse i riktig tempo og ikke minst en trygghet i å ha noen å spørre på veien.