• EN
 • Logg inn
 • Treningshjelp for funksjonsnedsatte

  Spike muliggjør en aktiv livsstil for personer med nedsatt funksjonsevne. Exero
  Spike muliggjør en aktiv livsstil for personer med nedsatt funksjonsevne.Exero

  På bare to år har de unge gründerne i Exero utviklet et nytt aktivitetshjelpemiddel. Nå lanseres Spike på det norske markedet.

  Spike er en piggekjelke på hjul til bruk i varierende terreng. Produktet er et et treningsverktøy for personer med funksjonsnedsettelse og er utviklet i tett samarbeid brukere. 

  Avklare markedspotensialet

  - Å involvere brukere og NAV Hjelpemiddelsentral som er kunden – fra starten av - har vært utrolig viktig. Det gjorde oss i stand til å se behovet i markedet, og ikke minst utvikle et produkt i tråd med deres ønsker. Vi har brukt mye tid på å skape et produkt som kan tilpasses hver bruker, samtidig å gjøre det egnet for produksjon og skalering. Det har vært krevende for ingeniørene, men nå kan vi virkelig være stolte over et produkt som både er funksjonelt og ser bra ut, sier en av gründerne i Exero, Nicoline Saarisilta Bergh.

  Exero ble etablert under studiene på NTNU i 2017, og Innovasjon Norge var først inne med finansiering. Midlene har gitt resultater, og produktet entret det norske markedet på nyåret 2019.

  - Det første tilskuddet fra Innovasjon Norge gjorde det mulig å avklare markedspotensialet og verifisere ideen. Vi fikk testet den første prototypen med brukere og lagt grunnlaget for videre utvikling. Kommersialiseringstilskudd og mentortjenesten ble benyttet i utviklingsarbeidet mot et produksjonsklart produkt. EGGS Design ble involvert for et produksjonsvennlig og estetisk design, forteller gründeren.

  Internasjonal satsing

  Spike er godkjent som aktivitetshjelpemiddel gjennom NAV Hjelpemiddelsentral. Personer med en varig funksjonsnedsettelse kan dermed få produktet helt eller delvis dekket. Exero holder demo-visninger på NAV-kontorene og er tilstede på aktivitetsdager, slik at brukerne blir kjent med Spike.

  2019 blir et spennende år, hvor selskapet går inn i en ny fase med salg av første produkt.

  - Flere har ventet på det ferdige produktet helt siden vi startet, og nå er det på markedet! Vi ser frem til at mange skal få gleden av Spike. På sikt ønsker vi å utvikle flere produkter, men også skalere internasjonalt når vi har etablert oss i Norge og økt produksjonen.