• EN
 • Logg inn
 • Raskere og sikrere logistikk på byggeplasser

  Med Liftroller rulles gjenstander på inntil 1200 kilo inn gjennom vindusåpningen i den etasjen du ønsker. Liftroller
  Med Liftroller rulles gjenstander på inntil 1200 kilo inn gjennom vindusåpningen i den etasjen du ønsker.Liftroller

  Liftroller har utviklet en mobil innlastningsplattform for bygningsmateriell. Kunder som har brukt plattformen sier de bruker en tredjedel av personell og tid sammenlignet med tidligere.

  Gründer Ivar Ole Wik jobbet som prosjektleder på byggeplass og så at gipsplater, baderomsfliser, tepperuller og andre tunge gjenstander ble båret opp flere etasjer. Dette slet på de ansatte og var svært ineffektivt. Basert på erfaringene utviklet han innlastningsplattformen Liftroller for å gjøre arbeidshverdagen på byggeplassen sikrere og mer effektiv.

  Mentor fra Innovasjon Norge

  Innovasjon Norge var tidlig involvert i selskapet som har mottatt kommersialiseringstilskudd, garanti for driftskreditt og risikolån siden oppstarten i 2013. Støtten fra Innovasjon Norge har bidratt til utvikling av selskapets to produkter, Liftroller og Liftwagon. Med Liftroller rulles gjenstander på inntil 1200 kilo inn gjennom vindusåpningen i den etasjen du ønsker. Videre kan gjenstandene fraktes til riktig sted med materialvognen Liftwagon.

  Wik har også fått støtte til mentor to ganger og deltatt på kompetanseprogrammet "Global Entrepreneurship Training" i Boston. Ifølge gründeren har dette vært svært nyttig for selskapets videreutvikling.

  – Mentoren vår, som i ettertid har blitt investor og styreleder, har tilført selskapet kompetanse når det gjelder produksjonsutfordringer og internasjonal vekst. Vi har nå en forretningsstrategi som er skalerbar globalt, sier Wik.

  Internasjonal vekst

  Han besøker gjerne byggeplasser for å dokumentere Liftroller i aksjon. At selve konstruksjonen er oransje med en tydelig synlig logo, er god markedsføring for bedriften. Flere av kundene har ringt selskapet etter å ha observert Liftroller på andre byggeplasser.

  I 2018 leverte selskapet flere Liftrollere til et Stordalen-hotell midt i København sentrum. Entreprenøren på prosjektet opplevde store besparelser på effektivitet og reduksjon av sykemeldinger, og har besluttet å bruke Liftroller på et stort hotellprosjekt på Kastrup også. Flere andre aktører i Danmark har tatt kontakt med Liftroller etter å ha sett det oransje transportbåndet i vinduene i København.

  Wik ser store muligheter internasjonalt. Byggeplasser finnes over hele verden, og Liftroller har lagt en strategi for internasjonal vekst. I arbeidet mot nye markeder har de vært i kontakt med flere av Innovasjon Norge sine utekontor.