• EN
 • Logg inn
 • Bedre kontroll på valutakurser

   Monetor
  Monetor

  Monetor har utviklet en tjeneste hvor bedrifter kan overvåke valutakurser og lære å legge en valutastrategi.

  Svingninger i valutakursen kan føre til at bedrifter taper mye penger når de kjøper og selger varer og tjenester til og fra utlandet. Det ga entreprenørene Kevin Graeter, Henric Jonsson og Derek Göbel en forretningsidé. Løsningen er tjenesten Monetor, som overvåker marked og transaksjoner, gir bedrifter beskjed om endringer i valutakurser og viser hvilken valutastrategi som passer for bedriftene. Slik unngår bedriftene risiko, og de forbedrer sine marginer gjennom å redusere kostnader.

  – Monetor gir bedriftene mer kontroll, og er et bedre styrings- og rapporteringsverktøy for dem som jobber med valuta og utforming av strategier. Vi har hjulpet mange bedrifter med valutahåndtering. Nå automatiserer vi denne kunnskapen og gjør den tilgjengelig for alle, sier en av gründerne bak selskapet, Henric Jonsson.

  Startet opp med støtte fra Innovasjon Norge

  Oppstarten av Monetor ble muliggjort med støtte fra Innovasjon Norge, og de har mottatt støtte i flere faser. Selskapet har også deltatt i mentorordningen, noe som har gitt verdifull kontakt med kompetente nettverk i Stavanger og andre steder i Norge.

  – Innovasjon Norge har vært en god sparringspartner og støtte, og vi har fått muligheten til å møte samarbeidspartnere i blant annet Kina og USA, sier Jonsson.

  Monetor er nå i dialog med aktuelle partnere for å søke om innovasjonskontrakter og har allerede hatt intervjuer med flere potensielle partnere. Tjenesten testes for tiden av kunder i Norge, Sverige og Nederland.

  Krever ikke spesialkompetanse

  Finansmarkedet kan være vanskelig å forstå uten spesialkompetanse, og større bedrifter har ofte ansatte som har som oppgave å overvåke valutakursen. Monetors mål er en brukervennlig tjeneste hvor resultatene skal være forståelige, også for de som ikke har tid til eller er interessert i å lære seg et nytt system.

  Tjenesten knyttes direkte til bedriftenes egne regnskapssystemer. Bedriftenes valuta- og markedsdata kjøres gjennom Monetor, deretter mottar bedriftene en månedlig rapport med statusoppdateringer og oversikt over hendelser.