• EN
 • Logg inn
 • Fra forsøpling til designmøbler

   Bjørnar Øvrebø
  Bjørnar Øvrebø

  Møbelprodusenten Nordic Comfort Products vil ta en ledende posisjon innen produksjon og utvikling av miljøprodukter ved å benytte mest mulig resirkulert plast.

  I samarbeid med Innovasjon Norge, havbruksbedriftene Kvarøy Fiskeoppdrett og Nova Sea har de startet et flerårig prosjekt som skal bruke plasten fra havet til møbelproduksjon. Nordic Comfort Products vil utvikle nye produkter basert på resirkulert materiale og som tilfredsstiller ulike krav til miljømerking.

  Innovasjon Norge som støttespiller

  - Vi har fått svært god støtte fra Innovasjon Norge til å gjennomføre dette omfattende prosjektet. Vi jobber mye med kompetanseheving og omstilling av vår produksjon. Vi ønsker å være i forkant når det gjelder det grønne skiftet, og ser muligheter og ikke minst fordeler ved å omgjøre marin forsøpling til samfunnsnyttige produkter, sier Svein Erik Hjerpbakk, administrerende direktør i Nordic Comfort Products.

  I februar lanserte bedriften produktet miljøstolen «S-1500» på et av Europas viktigste bransjetreff, Stockholm Furniture and Light Fair. Produktet er utviklet i samarbeid med design- og arkitekturfirmaet Snøhetta. S står for Snøhetta og 1500 står for antall gram plastavfall som fjernes gjennom produksjonen av hver stol.

  Viktig distriktsbedrift

  Nordlandsbedriften har mottatt til sammen 3,5 millioner kroner fra Innovasjon Norge i form av tilskudd til miljøteknologi og regionale distriktsmidler.

  - Dette er et miljøprosjekt som har aldri vært gjennomført i en slik skala tidligere og et godt eksempel på det grønne skiftet. Plast i havet er et stort miljøproblem, og det er veldig positivt at Nordic Comfort Products klarer å benytte slike avfallsprodukter til bærekraftig produksjon, understreker Arne Kirkfjell, seniorrådgiver i Innovasjon Norge Nordland.

  Han legger til at den lille bedriften med 21 ansatte, som er Nord-Norges eneste møbelprodusent til kontraktsmarkedet, er en viktig distriktsbedrift som leverer stoler og bord over hele Skandinavia. Med miljøstolen S-1500 har hele verden åpnet seg som marked, da interessen for selve stolen og historien bak er stor. Nordic Comfort Products henvender seg primært mot det offentlige, spesielt skole- og utdanningsmiljø, men også kontorer, hoteller, kantiner, kafeer og forsamlingshus.