• EN
 • Logg inn
 • Tennistrening med mobiltelefonen

  SevenSix utvikler en app som gjør deg til en bedre tennisspiller. Gründer og daglig leder, Trond Kittelsen, trives godt med rekkerten i hånda. Nordic Tennis
  SevenSix utvikler en app som gjør deg til en bedre tennisspiller. Gründer og daglig leder, Trond Kittelsen, trives godt med rekkerten i hånda.Nordic Tennis

  Stavanger-selskapet utvikler en digital tennistrener som blir tilgjengelig gjennom din mobil. 

  SevenSix mener de har funnet en smartere, billigere og mer effektiv måte å bli en bedre tennisspiller på. Spillere som ikke har tilgang til trenere eller får festet på seg forskjellige sensorer, slik som utøvere gjør i dag, kan nå utvikle seg ved bruk av denne appen. 

  Tilgang til trenere og teknologi

  - Faktumet er at halvparten av medlemmene i en tennisklubb ikke har tilgang til trenere eller teknologi. Dette vil vi gjøre noe med. Løsningen sørger for at flere spillere på en digital og effektiv måte kan utvikle seg på sitt nivå – hele livet, sier daglig leder Trond Kittelsen.

  Selskapet har startet utviklingen av verdens første AI Coach for tennis. Konseptet går ut på at spillere og trenere bruker mobiltelefonen til å filme for eksempel en serve, og får deretter opp visuell informasjon om bevegelse, retning, fotarbeid og annen metrisk informasjon. Informasjonen lastes automatisk opp i den eksisterende plattformen SevenSix, hvor spilleren kan dele, samhandle og utvikle seg.

  Proaktive rådgivere

  Fra og med konseptutviklingen har SevenSix hatt en god relasjon til Innovasjon Norge. De har deltatt på flere arrangementer for å få innsikt om de ulike programmene og tilskuddsordningene.

  - Rådgiverne er kompetente og proaktive. Gjennom gode spørsmål og mange refleksjoner, har vi funnet fram til essensen av konseptet vårt, som igjen gjør det langt enklere å selge. De er flinke til å sende en e-post eller ta en telefon for å tipse om hva vi kan ha nytte av. De har flere ganger fått oss til å søke eller delta på relevante arrangementer, som ellers hadde gått oss hus forbi, sier Kittelsen.

  SevenSix opplever at støtten fra Innovasjon Norge gir de kredibilitet i dialog med investorer, potensielle kunder og ansatte.

  - Vi er privilegerte som har fått flere typer tilskudd fra Innovasjon Norge. De kvalitetssjekker og vurderer mange ulike prosjekter hvert år, og de beste får tilgang til støtteordninger for å utvikle seg videre. Det blir en viktig validering for oss, selv om den viktigste valideringen kommer fra betalende kunder, forklarer Kittelsen.

  Verdifulle nettverk 

  Den siste tjenesten de har mottatt, er deltakelse på kompetanseprogrammet "Tech Incubator" i Silicon Valley. Programmet varer i fire uker og anbefales varmt av Kittelsen.

  - Det var veldig bra! Jeg vil oppfordre andre selskaper, spesialt innenfor software, å søke om deltakelse på dette. Gjennom programmet har vi fått tilgang til verdifulle nettverk av investorer, leverandører og industrispesialister. Svært dyktige mentorer følger selskapet tett gjennom hele oppholdet, og en blir definitivt utfordret på selskapets formål, forretningsmodeller, kjernekunder og formidlingsevne. Jeg tipper du utvikler selskapet ditt mer på fire uker der enn seks måneder her hjemme, mener Kittelsen.