Chat med oss
 • EN
 • Logg inn
 • Enklere deling av nøkler

  Gründer og administrerende direktør i Sharebox, Arne Eivind Andersen, ser for seg særlig vekst innen bilbransjen.  Sharebox
  Gründer og administrerende direktør i Sharebox, Arne Eivind Andersen, ser for seg særlig vekst innen bilbransjen. Sharebox

  Å levere nøkler til hverandre uten å møtes, kan være problematisk. Sharebox har utviklet en enkel og trygg løsning. 

  Stadig flere leier ut husværene sine, og kiosker og bensinstasjoner blir ofte spurt om å videreformidle nøkler. Det er en utfordring med hensyn til kapasitet og sikkerhet. Sharebox har løst dette ved å utvikle en boks med automatisk lås som styres via en app. Betaling og sporbarhet er innebygd i appen.

  Selskapet fikk raskt god tilbakemelding fra Norgesgruppen og Reitangruppen som gjerne ville ha denne ordningen i sine kiosker. Nå finnes Sharebox i Norge, Sverige, Danmark og England, og selskapet har begynt å installere skap i USA, Spania, Estland og Latvia, samt teste de ut i Sveits og Latvia.

  Internasjonal markedsrådgivning

  Innovasjon Norge har fulgt selskapet tett siden oppstarten i 2016, og bidratt med finansiering, rådgivning og kompetanse. Selskapet har vært i kontakt med flere av Innovasjon Norges utekontor for å forstå andre markeder og vite mer om konkurrentene.

  - Alle støtteordninger har vært en utløsende faktor for å få hentet inn privat kapital. Denne matchingen av kapital har antakelig vært helt avgjørende for at selskapet er kommet dit det er i dag. Vi har også deltatt på flere kompetansegivende programmer, som har gitt oss nettverk og kunnskap som er nødvendig for en effektiv og forhåpentligvis riktig internasjonal ekspansjon, forteller administrerende direktør i Sharebox, Arne Eivind Andersen.

  Vekst i bilbransjen

  Sharebox har også inngått et samarbeid med aktører innen bilindustrien, og Sixt og Avis er noen av dem som benytter seg av nøkkelløsningen for bilutleie. I denne sammenhengen bidro Innovasjon Norge med tilskudd i form av en innovasjonskontrakt mellom Sixt og Sharebox.

  Det er i denne bransjen Sharebox ser for seg videre vekst. Sikker og enkel overlevering av nøkler for inn- og utlevering av biler er en utfordring for bilverksteder. Kunden ønsker ofte å levere og hente bilen utenfor verkstedets åpningstid, og det er vanskelig å finne en måte som tilfredsstiller forsikringsselskapenes krav til nøkkeloppbevaring. Selskapet vil i løpet av 2019 lansere en skreddersydd løsning for denne delen av bilmarkedet.

  Sharebox hadde ved utgangen av 2018 sirka 200 nøkkelskap i markedet. På hovedkontoret i Arendal er de over åtte ansatte, i tillegg til salgsrepresentanter i København og Malaga. Videre vekst ute i verden vil skje både i form av franchiseavtaler for B2C-markedet og avtaler i B2B-markedet.