• EN
 • Logg inn
 • Produserer ost i verdensklasse

  Salget tok helt av da Strandli sine osteprodukter ble en del av de faste leveransene til dagligvarekjeden Meny. Fjellfolket Helgeland
  Salget tok helt av da Strandli sine osteprodukter ble en del av de faste leveransene til dagligvarekjeden Meny.Fjellfolket Helgeland

  Med en bronsemedalje i VM og innpass i en dagligvarekjede, økte etterspørselen etter ost fra Strandli kraftig. Nå er grisefjøset omgjort til ysteri.

  - Det har tatt helt av og vi yster 24/7. Da ostene kom inn som fast varesortiment på Meny-butikkene, doblet salget seg på bare ett år! Da skjønte vi at tida var moden for å skifte ut det gamle ystekaret med et som har større kapasitet, sier Siri Stabbforsmo, som driver fjellgården Strandli sammen med mannen Tor.

  Fra fjøs til ysteri

  Grisefjøset ble desinfisert, og veggene flislagt. De nye lokalene er tilrettelagt for trygg og effektiv produksjon, og den store lagerplassen muliggjør økt vekst. Melkefjøset ligger like ved og når ombyggingen er helt ferdig, blir veien mellom Dagros og ysteriet svært kortreist. En del av planen er å bygge et lite utsalg på gården.

  Ekteparet Stabbforsmo har mottatt en rekke priser for utviklingsarbeidet på gården og osteproduktene sine. Stadig flere butikker og kjeder ønsker å få varene inn, og nå er utfordringen å klare å produsere nok til å dekke etterspørselen.

  Vekststøtte reduserer risiko

  Bedriften har mottatt vekststøtte fra Innovasjon Norge. Støtten innebærer å forplikte seg til vekst på minimum 30 prosent i løpet av tre år. Strandli nådde målet allerede første år.

  - Å vokse er utfordrende. Vekststøtten gjør at vi avlaster likviditeten og sørger for fart i produksjonen, slik at vi er leveringsdyktig overfor kundene våre. Osten vår skal lagres over lengre tid, og da bindes mye av likviditeten i varelager. Det at vi også har fått investeringstilskudd til ombygging av grisefjøset, gir oss risikoavlastning. Dette ble utslagsgivende da vi tok beslutningen om å satse for fullt på osteproduksjon, foreller Siri.

  Kontorer som har bidratt