• EN
 • Logg inn
 • Lager arbeidsklær på låven

  Vinterdressene ble lansert i september 2018 og selger veldig bra, ifølge gründersøstrene Thrine Bye Leksås Heggum og Ine Bye Rossetnes. Lykt AS
  Vinterdressene ble lansert i september 2018 og selger veldig bra, ifølge gründersøstrene Thrine Bye Leksås Heggum og Ine Bye Rossetnes.Lykt AS

  Søstrene og gårdsnaboene fra Grong savnet flotte arbeidsklær for kvinner og startet å designe dem selv.

  Thrine Bye Leksås Heggum og Ine Bye Rossetnes bor på hver sin gård i Namdalen, og jobber mye utendørs og i fjøs. De var misfornøyd med utvalget av arbeidsklær til kvinner, og gjorde alvor av ideen om å designe dem selv. Gründersøstrene ville lage feminine og fargefine arbeidsklær, som var tilpasset kvinnekroppen og et røft arbeidsmiljø.

  Verdifull mentorhjelp

  Siden stiftelsen av selskapet i 2014, har de utviklet en arbeidsdress for voksen og barn, arbeidsbukse og -jakke, fleecejakke og skaut. Alle med den populære logoen på. I 2017 begynte de arbeidet med å lage en teknisk og behagelig vinterdress sammen med designer Sigrun Edda Helgadottir.

  – Med støtte og veiledning fra Innovasjon Norge i flere omganger, har vi bygd vår lille bedrift. Vi har blant annet fått verdifull hjelp fra en mentor, som har hatt stor betydning for oss, særlig i tøffe perioder. Vi føler at folk heier oss fram, sier gründerne.

  Med sterk vilje og god magefølelse har de skapt en merkevare som treffer kunden og markedet. Thrine og Ine kan melde om at salget går bra, for eksempel er over halvparten av vinterdressene solgt ut. Søstrene er overveldet over all oppmerksomheten og har vunnet priser som Askeladdprisen fra Norges Bondelag og Bedriftsutviklingsprisen i landbruket for Trøndelag, gitt av Innovasjon Norge. Ikke minst har de fått mye omtale i relevante medier som Bondebladet, Adresseavisen og KK.

  Skalerbar bedrift

  Når søstrene etablerte Traktorpikene ønsket de å tilbringe arbeidsdagene hjemme for å gjøre oppgaver innimellom å stelle dyr og ta arbeidsøkter ute. I tillegg ønsket de god tid med ungene om morgenen, og være der når de kom hjem fra barnehage og skole. Lite visste de om at Traktorpikene skulle bli hovedjobben deres på gården.

  - Traktorpikene har hele tiden jobbet målbevisst for å skape en skalerbar bedrift med en bærekraftig økonomi og som kan utvikles ved siden av primærproduksjonen på gården. Som barnevernspedagog og interiørdesigner har de hatt en bratt læringskurve, men tatt steg for steg inn i entreprenørskapsverden med merkevaredesign, IPR, finans, tekstilsertifiseringer, crowdfunding, sosiale medier med mer. Som bedriftseiere lever de nå drømmen om det gode liv på landet, sier Inger Einvik, finansieringsrådgiver i Innovasjon Norge Trøndelag.

  Vil bli arbeidsgiver

  I sommer skal de bygge ut låven på en av gårdene, slik at de får moderne lokaler med nytt lager, pakkeområde for varer, besøks- og visningsrom, og kontorer til begge.

  – Vi gleder oss til å gå på jobb og ha alt i ett bygg. Når låven er utbygd, får vi en «normal» arbeidsplass, sier gründerne, med målsetting om å bli en attraktiv arbeidsgiver, også for andre.