Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Enklere håndtering av medisinske bilder

  ""
  Aspit

  Med finansiering og rådgivning fra Innovasjon Norge har Aspit utviklet en ny nasjonal løsning for bilder og videoer i elektroniske pasientjournaler.

  Aspit Envision er en tjeneste for å lagre og dele medisinske bilder og videoer. Helsepersonell kan sende innhold tatt med medisinske apparater eller mobil-appen trådløst og sikkert til journalen. Tjenesten, som ble lansert høsten 2019, er ikke avgrenset til journalsystemene som selskapet tilbyr fra før, men kan integreres med andre journalsystem eller brukes alene.

  - Med midler fra Innovasjon Norge har vi raskere fått utvikle den funksjonaliteten vi ønsker. I tillegg har dere gitt oss mye nyttig informasjon, og invitert oss på relevante seminarer for produktutvikling og internasjonalisering. Vi har deltatt på flere av disse, og føler at det har gjort oss mer forberedt på å møte markeder utenfor Norge, sier markedsansvarlig i Aspit, David Berger.

  Vekst i verden

  Seljord-selskapet har en nasjonal kontrakt med Direktoratet for e-helse, og Berger mener flere av løsningene deres kan gjøre det bra i andre markeder også.

  - Vi ser at plattformen som er etablert i Norge, kan ha et stort potensial i andre land og ser derfor konkret på Skandinavia, Storbritannia og USA. Det er mange muligheter for å innovere videre, skape ny funksjonalitet og nye tjenester for eksempel innen deling av bilder, kunstig intelligens, beslutningsstøtte og integrasjoner. Vi har spennende produktutvikling og flere vekstmuligheter foran oss, understreker han.

  Forbedre og forenkle

  Å etablere løsninger som helsebransjen kan samle seg om å satse på er utfordrende. Aspit hadde gjort seg mange tanker om dette da Direktoratet for e-helse lyste ut en konsesjonskontrakt.

  - En av hovedoppgavene deres er å realisere og forvalte digitale løsninger som forbedrer og forenkler helse- og omsorgssektoren. Vårt system er svært brukervennlig og løser konkrete utfordringer med medisinske bilder de har i dag. Brukerne får tilgang til funksjonalitet som tidligere kun var forbeholdt store klinikk-kjeder eller sykehus. Det er med på å skape et enklere helse-Norge, understreker Berger.

  Aspit
  Seljord