Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Norsk robotteknologi lykkes globalt

  ""
  Teknologiselskapet AutoStore får hjelp av Innovasjon Norge til å ekspandere internasjonalt.AutoStore

  AutoStore har vokst til å bli en av de fremste i verden på automatiserte lagrings- og hentesystem. Løsningen er solgt i over 30 land, og Rogaland-bedriften ekspanderer videre.

  Bedriften forener programvare og maskinvare med menneskelige evner for å lage smarte og effektive lagerløsninger. Det automatiserte systemet er velegnet for store distribusjonssentre, og kan øke lagringskapasiteten og ytelsen betydelig.

  - Autostore viser vei for andre norske bedrifter som vil satse og vokse internasjonalt. Innovasjon Norge har blant annet bidratt gjennom vår workshop i internasjonal markedsutvikling, der vi har hatt strategidiskusjoner rundt vekst i nye markeder, sier internasjonaliseringsrådgiver Erle Hauso i Innovasjon Norge Rogaland.

  Gjennombrudd i Korea

  En av de som tar i bruk den norske teknologien, er den koreanske supermarkedkjeden Lotte Super. For å komme inn på det koreanske markedet, trengte AutoStore hjelp av noen med god lokal kunnskap og her ble Innovasjon Norge en viktig bidragsyter. Vi arrangerte møter og koordinerte dialogen mellom den norske bedriften og mulige partnerne.

  – Det var naturlig å henvende seg til Innovasjon Norges kontor i Seoul da vi søkte etter partnere i Korea. De har bidratt med lokal kunnskap og nettverk, og vært en veldig viktig ressurs og sparringspartner for oss, sier Sven Åge Hjorteland, med salgsansvar for Asia i AutoStore.

  Leder av Innovasjon Norge i Sør-Korea, Svein Grandum, foreller at de sikret at partene forsto hverandre godt, både på teknologi og forretningsutvikling, til tross for ulik forretningskultur.

  - Å være tett på kunder og partnere er essensielt i dette markedet, og vi hjelper norske selskaper i alle deler av markedsintroduksjonsprosessen. AutoStore er et veldig godt eksempel på en teknologibedrift som lykkes i et teknologifokusert og konkurransedrevet marked, sier Grandum.

  I store deler av verden

  ""
  AutoStore

  Bedriften lyktes i partnersøket og skrev kontrakt med en partner som nå har solgt to systemer til sluttkunden; Lotte Super. Når kundene deres igjen bestiller via nettbutikken, blir varene plukket og klargjort av roboter – takket være norsk teknologi! AutoStore forventer flere salg i Korea fremover.

  - De uttrykker et stort potensial for vekst i det koreanske markedet, og vi fortsetter å støtte bedriften i arbeidet med å etablere et kontor her og videre vekst, sier Grandum.

  Per nå har bedriften kontorlokaler i USA, Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Japan og Polen. Hovedkontoret ligger fortsatt i Vindafjord i Rogaland, der ideen om å løse egne og andres lagerutfordringer oppsto noen tiår tilbake.

   

   

  AutoStore
  Vindafjord