Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Bringer legen ut til pasienten

  ""
  Bliksund

  Bliksund utvikler en løsning som sikrer at ambulansetjenesten har kontakt med leger og spesialister ute på oppdrag.

  - Ansatte i ambulansetjenesten har arbeidsoppgavene sine langt fra sykehus og legevakt. De kan søke råd fra lege i legevakt og på sykehus, men løsningen vi nå lager gir dem som er ute på oppdrag tilgang og kontakt med lege og spesialister hele tiden, sier Tor Laukvik, administrerende direktør i Bliksund. 

  Grimstad-bedriften, som er en av Norges ledende leverandører av IT-løsninger for helsetjenester og nødetater, skal integrere moderne teknologi som augmented reality (AR) i sin eksisterende journalløsning. Denne koblingen er unik, og produktet finnes ikke på det internasjonale markedet i dag. 

  Tilskudd til innovasjonskontrakter

  De har fått finansiering i form av en innovasjonskontakt fra Innovasjon Norge til prosjektet. Samme type finansiering fikk de da de gikk sammen med Sykehuset Østfold HF om å utvikle et elektronisk journalsystem for ambulansetjenesten for tre år siden. Den løsningen rulles snart ut i Norge.

  - Selskapet er et ideal for Innovasjon Norge. De er en ambisiøs etablerer som har utviklet et avansert, men meget brukervennlig produkt som har utkonkurrert alle utenlandske tilbydere på det norske markedet. De nærmest vært overlegne i anbudene de har konkurrert i, og da mot antatt svært krevende konkurrenter, sier finansieringsrådgiver David M. Simonsen i Innovasjon Norge Agder.

   

   

  Agder-kontoret har fulgt Bliksund siden oppstarten i 2010, og skjønte tidlig at de var en kandidat for Innovasjonskontrakter. Det nyeste prosjektet ble en realitet etter sparring med vår saksbehandler. I utgangspunktet skisserte bedriften et omfattende prosjekt knyttet til internasjonalisering av produktene, men ble heller rådet til et forprosjekt finansiert av Innovasjon Norge.

  Vil redde liv

  I løpet av 2021 skal Bliksund utvikle en løsning som kan tilpasses forskjellige arbeidsflyter. I tillegg vil de bruke innovativ teknologi for å bidra til bedre beslutningstøtte og digital samhandling.

  - I dag må pasienten inn til lege for konsultasjon. Vår løsning vil snu på dette og bringe legen ut til pasienten. Ved å integrere moderne teknologi som AR med vår journalløsning, kan sykehus eller legevakt se alt som skjer ute hos pasienten, og snakke med ambulansepersonalet og følge vitale parametere i journalen i sanntid. Vår påstand er at dette vil redde liv, sier Jan Falkevik, driftsdirektør i Bliksund.

  Bedriften har lagt en vekststrategi som innbefatter eksport og vil delta i internasjonale anbudsprosesser fra og med neste år. Målet er å bli en global leverandør av tjenester som gis før pasienter kommer til sykehus. Innovasjon Norge har så langt hjulpet bedriften med internasjonal rådgivning og deltakelse på relevante programmer.

   

   

  Bliksund
  Grimstad