Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Frakter smittsomme pasienter med nytt transportsystem

  Kronprins Håkon og ulike politikere som ser på Epiguard
  EpiGuard

  I løpet av få år har medtech-selskapet EpiGuard gått fra å være en liten startup til å ta internasjonale markeder.

  Det Fredrikstad-baserte selskapet ble startet i 2015 av en gruppe leger fra Oslo Universitetssykehus. Sammen med Inven2, Eker Group og Hansen Protection, har EpiGuard utviklet EpiShuttle, et helt nytt medisinsk transportsystem for svært smittsomme pasienter.

  Beskytter omgivelsene og redder liv

  – Vi har basert oss på kompetansen til en rekke kliniske eksperter fra Oslo Universitetssykehus som har førstehåndserfaring i å tilby avansert behandling og transport av pasienter med svært smittsomme sykdommer som Ebola, Fridtjof Heyerdahl, CEO.

  Innovasjon Norge har fulgt selskapet siden begynnelsen. Vi har bidratt med finansiell støtte og rådgivning, inkludert innovasjonskontrakt, bistand i forbindelse med søknaden til EUs Horisont 2020, analyser av internasjonale markeder, partnersøk og oppfølging. Flere deler av organisasjonen har vært involvert, deriblant EU-teamet, Eksportsenteret, Oslo-kontoret og flere av våre utekontorer.

  EpiGuard har mottatt 2,5 millioner Euro fra Horisont 2020. Pengene brukes blant annet til å få markedstilgang i Kina og å utvikle USA-markedet ytterligere. I tillegg inngår midlene i arbeidet med å utvikle en avansert renseløsning for EpiShuttle-systemet.

  Delegasjon til Singapore

  Innovasjon Norges kontor i Singapore arbeidet tett med EpiGuard og andre deltakere i en health tech-delegasjon til landet i 2019.

  Under besøket presenterte selskapet sin EpiShuttle-teknologi for ledelsen ved Singapores to største sykehus. I etterkant organiserte Singapore-kontoret en tur til Norge for sykehusene, der ledelsen fikk se teknologien i bruk på norske sykehus.

  EpiGuard har i etterkant solgt to eksemplarer av sin EpiShuttle til disse sykehusene, og teknologien brukes i dag ved tilfeller av svært smittsomme sykdommer.

  Se sak om EpiGuard i Shifter