Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Netflix-algoritme matcher mennesker med arbeidsoppgaver

  ""
  Helsebemanningsbyrået Dedicare bruker Globus AIs smarte assistent i Norge og Sverige. Snart ruller løsningen ut i Storbritannina og resten av de nordiske landene.Globus AI

  Gründerselskapet Globus AI vil gjøre verden bedre ved å kombinere kunstig intelligens med myke verdier. Nå revolusjonerer de omsorgssektoren i Norge og internasjonalt med en såkalt smart bemanningsassistent.

  Med mye god hjelp gjennom kapital og kompetanse fra Innovasjon Norge, har selskapet gått fra visjon til sterk vekst på få år. De har blant annet fått støtte gjennom mentorordningen, kommersialiseringstilskudd og innovasjonskontrakt, samt gjennomført markedsavklaringer.

  – Deres største prosjekt hittil er en smart bemanningsassistent for helsevesenet. I tett samarbeid med Nordens største helsebemanningsbyrå, Dedicare AB, har de gjennom innovasjonskontrakten, perfeksjonert en AI-løsning som matcher menneskers kompetanse med rett jobb, forteller Bente Rød Eide, finansieringsrådgiver i Innovasjon Norge Rogaland.

  Samarbeid mellom Russland og Norge

  Teknologiselskapet kom i kontakt med Innovasjon Norge allerede i 2017. Da bestod Globus AI av fire smarte hoder fra Stavanger, Oslo og Russland, som sammen hadde en sterk visjon om å bruke kompetansen sin på teknologi og AI for å forbedre livskvalitet.

  – Globus AI er et svært spennende selskap å jobbe med, og vi ser et enormt potensial i løsningene deres. Teamet er faglig sterke, har god kompetanse og lang erfaring både teknisk og forretningsmessig, sier Rød Eide.

  Ligner på Netflix-algoritme

  – I helsesektoren så vi at behovet for å få riktig folk på rett plass, og utnytte menneskers fulle potensial, kan være med å redde liv, forteller Helge Bjorland, medgrunnlegger og CEO i Globus AI.

  Han forklarer at bemanningsassistenten fungerer litt som Netflix, som anbefaler deg filmer og serier basert på preferansene dine. Når bestillinger kommer inn til bemanningsbyrået, matcher assistenten automatisk jobbene opp mot menneskene i systemet.

  – I motsetning til andre lignende løsninger, der personer kan falle ut fordi filtrene ikke plukker opp all relevant data, har vi laget et AI-verktøy som i tillegg fokuserer på de myke kvalitetene. Gjennom kunstig intelligens og maskinlæring baserer bemanningsassistenten anbefalingene sine på arbeidshistorikken til personen.

  Rett person på rett plass

  Hvordan og når på døgnet folk svarer og hvilke jobber de vanligvis takker ja til, sier ifølge Bjorland mye om hvem de er, hvilken familiesituasjon de er i og preferansene deres. Og når rett person er på rett plass, skaper det positive ringvirkninger både for enkeltpersonen og samfunnet.

  – De blir mer fornøyde, har lavere sykefravær og gjør en bedre jobb. Det igjen påvirker de rundt dem, som pasientene, kollegaene, samfunnet og familien deres, utdyper Bjorland.

  Satser internasjonalt

  Globus AI vokser hele tiden og har i dag har de sju lokalt ansatte i Stavanger og Oslo, i tillegg til 25 andre spredt på flere steder. Kundelisten er allerede lang. I tillegg til innovasjonskontrakten med Dedicare AB, jobber de med andre helsebemanningsbyråer, kommuner og Laerdal Medical.

  – Det at et så stort selskap som Laerdal Medical stolte på oss og ga oss oppdrag, har hatt mye å si for utviklingen vår. I dag hjelper vi dem med AI som forbedrer kvaliteten på produktene de tilbyr i USA, sier Bjorland.

  Nå er planen å gå enda bredere ut globalt og ikke minst å utvide tjenesten til andre omsorgssektorer.

  – Det finnes enormt mange ideelle organisasjoner, skoler og barnehager som også er avhengig av å matche riktig person med riktig plass. I år er derfor planen å hente inn mer penger fra investorer, slik at vi kan øke salgstakten og satse i markeder utenfor Norden også, sier Bjorland.

  Rød Eide understreker at Globus AI har Innovasjon Norge i ryggen hele veien.

  – Globus AI et vekstselskap med store internasjonale planer, og akkurat nå er de i dialog med internasjonaliseringsrådgivere i Innovasjon Norge Rogaland, slik at de kan hjelpe dem med denne utviklingen. Vi ønsker å være til stede for dem hele veien, avslutter Rød Eide.

  Globus AI
  Stavanger