Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Populær porselensproduksjon

  ""
  Søstrene Hemma henter inspirasjon til former og farger fra naturen, og ønsker at produktene skal ha lang levetid og bli fremtidens arvegods.Styggpent

  Fra Lillehammer til Lyon: Porselenproduktene til Ment blir til i en gammel skifabrikk i Lillehammer, og selges til designbyer som København, Paris og Hongkong.

  Søstrene Ingvild og Sidsel Hemma stiftet selskapet Styggpent i 2012, og begynte å designe og utvikle produkter i ulike materialer som porselen, steingods og tre i fabrikken ved Gudbrandsdalslågen.

  Produktene, som lanseres under merkevaren Ment, har oppnådd anerkjennelse og suksess både nasjonalt og internasjonalt. I 2018 slapp søstrene gjennom nåløyet og var med på utstilling og stand i forbindelse med Paris Design Week. Nå leveres produktene til 120 forhandlere, fra Frankrike til Hong Kong.

  Oppfølging av mentor

  Noe av forklaringen til Ment-suksessen kan være at søstrene tidlig fikk støtte fra Innovasjon Norge til en mentor. Ove Paulsen i SINTEF anses å være Norges eneste porselensforsker, og han delte verdifull kunnskap som blant annet førte til mindre svinn i produksjonen.

  I tillegg til mentortjenesten har Innovasjon Norge bidratt med tilskudd i etableringsfasen, utvikling av en visuell identitet, strategisk posisjonering, internasjonal profilering, samt lån og tilskudd til utvidelse av produksjonen.

  - Samarbeidet med Innovasjon Norge har hjulpet oss til å styrke vår merkevare og utvikle en strategi. Støtten har vært viktig og gitt oss muligheter til å satse på prosjekter vi ellers ikke kunne gjort, sier gründersøstrene.

  Kompetanse i spesialdesign

  Styggpent har også samarbeidet med undervannsrestauranten "Under" i Lindesnes om å utvikle unike serveringselementer for 18 matretter. Prosjektet fikk finansiell risikoavlastning gjennom tilskudd til innovasjonskontrakter fra Innovasjon Norge.

  Planen er å selge disse produktene gjennom ulike kanaler. I tillegg skal Styggpent bruke kunnskapen inn i en metode for rask designutvikling, slik at de kan jobbe med spesialdesign ved siden av vanlig produksjon. Samarbeidsprosjektet med restauranten har gitt verdifulle erfaringer med å tilpasse en konseptuell linje for et internasjonalt marked.

   

   

   

  Styggpent
  Lillehammer