Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Stopper svindel med stemmeteknologi

  ""
  My Voice

  Om noen få år kommer stemmen din til å erstatte bilnøkler, passord og kodebrikken i nettbanken. Det mener gründerne i teknologibedriften My Voice. Med Innovasjon Norge i ryggen lanserer de nå sin første løsning for stemmestyring i det nordiske markedet - og snart står verden for tur.

  – Stemmen er et av de mest unike og karakteristiske særtrekkene vi mennesker har. Med stemmebiometri utvikler vi en sikker og nøyaktig løsning for å forhindre identitetstyveri verden over, sier Nikola Andelić, grunnlegger av My Voice.

  For Andelić startet eventyret i 2017 da han oppdaget den børsnoterte seriegründeren Ivar Line på LinkedIn. Med en felles brennende interesse for stemmeteknologi, gründerånd og god kjemi fra første stund, ble My Voice grunnlagt. I dag virkeliggjør de visjonen sin om å gjøre stemmen til det siste brukergrensesnittet fra hovedkontoret i London.

  Stemmen som passord

  My Voice har siden oppstarten hatt medvind og en bratt læringskurve, med spennende samarbeid på tvers av geografi og sektorer. Innovasjon Norge har bidratt som sparringpartner og med finansiell støtte gjennom en innovasjonskontrakt, og på den måten gjort det mulig for selskapet å gjennomføre et pilotprosjekt med en av Nordens største banker.

  – Med god hjelp fra Innovasjon Norge kan vi endelig teste og demonstrere stemmeteknologien vår i et nordisk marked, og hjelpe bankkunder med effektiv og trygg legitimering over telefon. Vi vil gjøre stemmen til ditt nye passord, forteller Andelić.

  Finansieringsrådgiver i Innovasjon Norge, Bente Rød Eide, mener en innovasjonskontrakt kan være en god løsning for bedrifter som My Voice.

  – My Voice har hatt internasjonale ambisjoner fra dag én, og både kontoret vårt i Rogaland og flere internasjonale kontorer har vært diskusjonspartnere for dem på veien. Med innovasjonskontrakten får de ikke bare kapital, men også et forpliktende samarbeid med en svært god referansekunde, forklarer hun.

  Blir en enhjørning

  My Voice er sammensatt av verdensledende forskere, ingeniører og seriegründere. Selskapet har hatt to oppkjøpstilbud de har takket nei til, og er allerede på god vei til å nå målet om å bli en såkalt enhjørning, som innebærer at teknologiselskapet verdsettes til én milliard amerikanske dollar. For å oppnå dette understreker Andelić hvor viktig det er å finne de riktige menneskene. Samtidig spiller forskning en vesentlig rolle for selskapets suksess.

  – Helt fra start har Dr. David Horowitz, ekspert og forsker på stemmebiometri fra MIT, vært en vesentlig del av selskapets utvikling, og når vi ansetter flere forskere er jeg sikker på at vi har en fordel blant våre konkurrenter, sier Andelić.

  På spørsmål om hvem konkurrentene er, svarer Andelić at de ikke kan utelukke tech-giganter som Google og Amazon. Han mener likevel det er rom for vekst blant mindre selskaper i dagens marked.

  – Vårt produkt er mer snevert og unikt, og vi skiller oss ut ved å ha bygd på en teknologi som tar mindre plass enn løsningene vi ser på markedet i dag. I tillegg utvikler vi en teknologi som gjenkjenner hvem som snakker, uavhengig av dialekt, kjønn og sinnstilstand - og ikke bare hva som blir sagt.

  Åpner mot verdensmarkeder

  Finansbransjen, bilindustrien og smarthus er hovedsegmentene My Voice retter seg mot, og de er allerede kommet langt i forhandlinger med de største selskapene i verden, blant annet Sony, Samsung og Huawei.

  – Vi har internasjonale ambisjoner, og vi ser for oss at vi innen tre år har ansatte i både Oslo, London, Paris, USA og Asia. Det er viktig for oss å kommunisere at vi er en norsk startup, og at Innovasjon Norge har vært en viktig bidragsyter og hjulpet oss med å ta steget ut i verden, sier Andelić.

  My Voice
  Sandnes