Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Gjør krisehåndtering så enkelt som mulig

  ""
  RAYVN varsler via fire kanaler i løpet av få sekunder.RAYVN

  RAYVNs programvare tilbyr bedrifter over hele verden en enkel og intuitiv løsning for beredskap og krisehåndtering og hjelper dem gjennom kritiske perioder. Nå har de 150 kunder i 20 forskjellige land.

  RAYVN er et skybasert programvareprodukt som støtter bedrifter med håndtering av kriser og kritiske hendelser. Gjennom RAYVNs system blir interne og eksterne aktører varslet og mobilisert når en krise oppstår. Med sanntidsinformasjon,sjekklister og prosedyrer som følger virksomhetenes beredskapsplaner, reduserer programvaren sannsynligheten for feil eller dårlige avgjørelser.

  Programvaren kan forhånds-konfigureres og automatiserer normalt tidkrevende oppgaver. Dette tillater ansatte å prioritere tiden sin på operative reaksjoner ved akutte hendelser. RAYVN er tatt i bruk i flere bransjer, med hovedtyngden innenfor shipping, energi, akvakultur og annen industri.

  Måtte tenke større

  RAYVN ble etablert i 2016 av Øyvind Meistad og Henrik von Schlanbusch i samarbeid med Total Safety ved Erik Skaara og Rune Aadnøy. Øyvind og Henrik jobbet sammen med selskapet Enovate som de etablerte i 2003. RAYVN var blant produktene de jobbet med å utvikle i Enovate. Imens de arbeidet hos Enovate deltok både Henrik og Øyvind på flere av Innovasjon Norges programmer i USA, blant annet Global Entrepreneurial Sale & Marketing programmet i New York og GET-programmet i Boston.

  - Da vi først deltok på Global Entrepreneurial Sale & Marketing-programmet i New York i 2015, lærte vi utrolig mye. Og jeg tror det viktigste vi lærte var hvor lite fokuserte vi hadde vært og hvor mye større vi burde tenke Vi fikk hjelp av Innovasjon Norge til å splitte opp selskapet og trekke ut produktene med størst potensial. Det var sånn vi endte opp med å skille RAYVN fra Enovate, og etablere RAYVN som et eget selskap, sier Øyvind Meistad, medgründer.

  Stort vekstpotensial

  Plattformens vekstpotensial og gründernes store ambisjoner for plattformen er to av grunnene til Innovasjon Norges interesse i bedriften.

  - Denne løsningen er utrolig nyttig for samfunnet, og vi så tidlig at her var det potensiale for internasjonal skalering. Noe vi ser etter i bedriftene vi jobber med er ambisjonsnivået til selskapet og de som jobber der. RAYVN har både hatt store ambisjoner for plattformen sin i det internasjonale markedet, men også en utrolig utholdenhet i å stå ved visjonen sin. Det er viktig for at selskapet skal fortsette å vokse, sier finansieringsrådgiver i Innovasjon Norge, Anne Øvrebø.

  Innovasjon Norge har vært engasjert i RAYVN fra starten av. Gjennom utvikling og skalering av produktet og oppstarten av selskapet har Innovasjon Norge bistått RAYVN med finansiell støtte og rådgivning. RAYVN fikk i 2018 et 2,5 millioners innovasjonslån samt tilskudd til innovasjonskontrakt nå i 2020.

  RAYVN siktet på det globale markedet fra starten av, og har nå 150 kunder i 20 forskjellige land. Med tett oppfølging fra Innovasjon Norge har RAYVN samarbeidet og vært i dialog med Innovasjon Norges kontorer i Norge og New York. Fra tiden i Enovate har gründerne også hatt tett kontakt med kontoret i Litauen og deltok på ulike programmer i regi av kontorene i Toronto og Nairobi.

  - Vi er utrolig takknemlige forInnovasjon Norges hjelp. Rådgiverne har vært utrolig viktige for å finne en retning og hjelpe oss med å ta ut potensialet i RAYVN og virkelig satse internasjonalt. Noe av det viktigste Innovasjon Norge bisto med var sin markedsforståelse. Den har vært helt avgjørende for vår internasjonale vekst, sier Henrik von Schlanbusch, medgründer og daglig leder av RAYVN.

  Langsiktige investorer

  Rayvn har tiltrukket seg flere nevneverdige investorer i Norge. Investinor, Anders Hvide, Momentum og BoodCo er blant deres største investorer. De har nå fått selskap av tidligere Google sjef Jan Grønbech, som investerte 500.000 kroner i selskapet i februar i år.

  Med store fremtidsambisjoner, jobber RAYVN nå med å iverksette en kraftig vekst i USA og Europa.

   

  RAYVN
  Bergen