Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Tilbyr søkemotortjeneste i 25 land

  ""
  Unsplash

  Teknologiselskapet Rubrikk Group tilbyr en vertikal søkemotor for rubrikkannonser. Med hjelp fra Innovasjon Norge i Spania sikret de nylig en stor samarbeidsavtale.

  - Søkemotoren leter gjennom rubrikkannonser som publiseres på tusenvis av websider, og gjør det enklere for brukerne å ta gode beslutninger. Det gjelder for eksempel bil-, eiendoms- eller stillingsannonser.  I tillegg til effektive søk, hjelper vi dem med relevante data, sier Adil Osmani, administrerende direktør i Rubrikk Group.

  Han grunnla selskapet sammen med Sigbjørn Rivelsrud i Oslo i 2001.

  Innovasjon Norge involvert siden oppstarten

  Teknologien optimaliserer trafikk fra søkemotorer og alle systemer kjøres i skyen, noe som betyr at kundenes IT-ressurser ikke belastes. Tjenesten tilbys i markeder over hele verden, og Oslo-selskapet samarbeider med store aktører innen rubrikkannonsebransjen.

  Innovasjon Norge har levert både finansiering og rådgivning til selskapet gjennom flere år. De har mottatt ulike lån og tilskudd for innovasjon og utvikling, og fått hjelp til å kartlegge internasjonale markedsmuligheter i fremvoksende markeder som Sør-Afrika og Bangladesh. Flere av Innovasjon Norges internasjonale kontorer har bidratt med rådgivning og partnersøk.

   

   

  Rådgivning og partnersøk i internasjonale markeder

  Innovasjon Norges markedsrådgivere i Spania spilte en sentral rolle da selskapet landet en avtale med El Mundo, som for tiden er verdens nest største digitale spanskspråklige avis, samt den nest største trykte dagsavisen i Spania. Markedsrådgiverne fikk i stand møter med bransjeaktører, og ga Rubrikk Group innsikt i det spanske markedet og forretningskulturen.

  - Innovasjon Norge i Madrid hadde en svært viktig rolle da vi skulle starte vår partnerprosess i Spania. I tillegg til introduksjoner til alle relevante parter, hadde vi møter med fokus på spansk forretningskultur som gjorde det mulig for oss å skreddersy våre presentasjoner, forteller Osmani.

  Han legger til at med støtte og veiledning fra Innovasjon Norge Spania, har selskapet hatt en god utvikling og kan vise til konkrete resultater - både en forretningsavtale på toppnivå og etableringen av et kontor i Madrid.

  I 2019 nådde Rubrikk Group over 50 millioner kroner i omsetning og jobber i partnerskap med internasjonale selskaper som NewsNow (Storbritannia), Vietnam News Agency (Vietnam), Ananzi (Sør-Afrika), Focus Online (Tyskland), Noticiasaominuto (Brasil), Italiaonline (Italia), The Star (Kenya) og El Mundo i Spania.