Hopp til hovedinnhold

Skapte ny reiseopplevelse i krisetiden

Bygningen Straand Hotel sett fra hagen© Visit Telemark
Bygningen Straand Hotel sett fra hagen
Straand HotelKviteseid
Koronapandemien ble dramatisk for Straand Hotel. Med midler fra Innovasjon Norge har reiselivsbedriften brukt krisetiden til å omstille seg.

Straand Hotel har vært i drift siden 1864 og har overlevd to verdenskriger og spanskesyken. I 1924 brant det historiske hotellet ned, men også den gangen måtte familiebedriften tenke nytt og endte opp med å bygge et mye større hotell i stabburstil.

""Foto: Visit Telemark
En historisk stue hos Straand Hotel.

Da koronapandemien kom i 2020 måtte hotellet stenge ned og nok en gang tenke nytt. Det var ingen god start for de nye driverne som er femte generasjon til å lede familiebedriften.

Fra krisestemning til handlekraft

Reiselivet var en av næringene som ble rammet først og hardest av koronapandemien. Innovasjon Norge fikk muligheten til å hjelpe til i den vanskelige situasjonen gjennom tilskudd for omstilling og gjenåpning av reiselivsnæringen. Da midlene ble lyst ut, tok hotellet kontakt med en rådgiver i Innovasjon Norge og fikk innspill til hva de burde søke på.

- Støtten fra Innovasjon Norge har vært helt avgjørende for å gjennomføre omstillingen som er nødvendig for å tilpasse oss en ny tid. Med dette virkemiddelet reduseres risikoen for oss, og det gir oss muligheter til å teste ut elementer og lage nye tilbud for gjestene våre som vi sannsynligvis ellers ikke ville kunne gjort. Vi er veldig heldig som bor i Norge og har et sånt virkemiddelapparat, sier hotelldirektør Lars Arne Straand.

Rådgiver Silje Sterner i Innovasjon Norge Vestfold og Telemark er imponert over hvordan hotelldriverne har håndtert den utforutsette situasjonen.

- Dette er et godt eksempel på en bedrift som bruker utfordringene under pandemien til å skape nye og bærekraftige reiseopplevelser. Straand ser muligheter og har klart å snu utfordringene sine til å bli deres styrke, sier hun.

En ny totalopplevelse for kundene

Lars Arne trekker frem HUB riding-konseptet som de har utviklet og som har blitt en suksess i Vrådal. Det går ut på at man bor på hotellet og kan oppleve spennende kjøreruter hver dag. Flere historiske hoteller og spisesteder satser strategisk på motorsyklister, bilentusiaster og syklister, og HUB riding-konseptet finnes nå på Røros, Helgelandskysten og Geiranger for å nevne noen. Konseptet videreutvikles av klyngen til et godt og landsdekkende produkt.

- Det har vært et ragnarok i reiselivet de siste årene, men å ha noen i ryggen som tror på deg og heier har vært veldig viktig. Med omstillingsmidlene kan vi nå tilby nye aktiviteter, og sammen med lokale samarbeidspartnere kan gjestene nyte en rekke ulike opplevelser. Nå er det gøy å komme på jobb igjen, sier Lars Arne.



Publisert :
Sist oppdatert :