• EN
 • Logg inn
 • Brannteppe mot bilbranner

   Bridgehill
  Bridgehill

  Et brannteppe som tåler langt høyere temperaturer enn andre branntepper, skal bidra til at Bridgehill blir en verdensledende aktør innen brannsikkerhet.

  Brannteppet av kvarts tåler mer enn 1000 grader varme, og er et unikt produkt for å slukke og isolere bilbranner. Det tar 10-20 sekunder å trekke teppet over bilen og isolere brannen. I tillegg til å redde liv, er det en effektiv måte å redusere skadeomfang og spare verdier på.

  Etter mange nyheter om branner, der brannvesenet nærmest sto maktesløse i kampen mot spredningsbranner, fikk bygningstekniker Frank Brubakken produktideen. Nå står en rekke norske bedrifter og offentlige aktører på kundelisten, og selskapet har høye vekstambisjoner.

  Attraktiv for investorer

  Innovasjon Norge er en viktig støttespiller i utviklingsarbeidet. Gjennom tilskudd, lån og rådgivning for internasjonalisering, får Bridgehill både mer kapital og økt kompetanse til å vokse videre.

  – Vi hadde ikke eksistert uten hjelp fra Innovasjon Norge. Takket være midler fikk jeg utviklet produktene og gjort dem attraktive for investorer, slik at jeg kunne hente inn 3 millioner kroner. I tillegg er lånet fra Innovasjon Norge svært viktig for den vekstfasen vi nå er inne i, forteller administrerende direktør i Bridgehill, Frank Brubakken.

  Tripler antall ansatte

  Brannteppet er aktuelt for parkeringshus, hoteller, ferjer, kjøpesentre og sykehus. Den høye tåletemperaturen er et konkurransefortrinn. Selskapet utvikler og introduserer også andre effektive brannvernverktøy på markedet. Mer enn 50 prosent av brannstasjonene i Norge har kjøpt løsninger fra Bridgehill det siste halvåret, og fra januar 2019 regner de med å øke ansatte fra 2 til 6.

  Henvendelser fra mange land gjør at de vil satse internasjonalt med produktene sine. I tillegg til å ha flinke selgere og distributører, er de opptatt av å lage gode reklamefilmer.

  – Vi ønsker å bli en verdensledende aktør innenfor brannsikkerhet. Vi vil vise verden hvordan viktige verdier kan beskyttes enklere og raskere enn tradisjonelle slukkeverktøy, sier Brubakken.