Vil du ha de siste nyhetene fra Innovasjon Norge?
 • EN
 • Logg inn
 • Sikrere og rimeligere undervannsinspeksjon for offshoreindustrien

  Et "non-destructive testing" (NDT)-system gjør det mulig å inspisere rørstrukturer under vann raskere og med større presisjon. Dacon
  Et "non-destructive testing" (NDT)-system gjør det mulig å inspisere rørstrukturer under vann raskere og med større presisjon.Dacon

  Dacon vant fram og fikk 14 millioner kroner i støtte fra Horisont 2020-programmet for prosjektet VERNE.

  Inspeksjon under vann har vært ett av Dacons arbeidsområder siden stiftelsen av selskapet. I dag importerer de endoskoper og rørgående kamerasystemer i tillegg til rørfornyingssystemer. Dacon har gode agenturer og er ledende distributør innen en rekke bransjer.

  Støtten fra EU på 14 millioner kroner er knyttet til utviklingen av teknologi som vil gjøre det mulig å gjennomføre vanskelige inspeksjonsjobber under vann på en sikker og mer kosteffektiv måte enn hva som tidligere har vært mulig.

  – Vi har utviklet prosjektet med god hjelp fra EUs tidligere forskningsprogram og er glad for at SMB-instrumentet i Horisont 2020 kan ta prosjektet videre. Finansiering og anerkjennelse fra EU, og deltakelse i europeisk nettverk og samarbeid, har vært uvurderlig for å bringe denne teknologien til markedet, sier Børre Børresen, prosjektleder i Dacon.

  Dacon har siden 1979 drevet utvikling, produksjon og import av sikkerhetsrelaterte produkter med hovedkundegrupper innen offshore, skip, industri og forsvar både nasjonalt og internasjonalt.

  – Gjennom prosjektet VERNE har vi samarbeidet med TWI i Storbritannia og Nardoni Institute fra Italia, men vi må nå knytte til oss flere nye partnere for å nå målene. Blant annet har vi nå startet samarbeidet med Innovasjon Norge, og det tror vi blir meget viktig i den fasen vi når går inn i, sier Børresen.

  Dacon
  Bærum