Vil du ha de siste nyhetene fra Innovasjon Norge?
 • EN
 • Logg inn
 • Selger joggesko for hester

  Equine Fusion har utviklet hestejoggesko for å gi både hesten og rytteren en bedre løsning enn jernskoen fra 1800-tallet. Sven Erik Revheim
  Equine Fusion har utviklet hestejoggesko for å gi både hesten og rytteren en bedre løsning enn jernskoen fra 1800-tallet.Sven Erik Revheim

  Økonomisk risikoavlastning gjennom Innovasjonskontrakt gjorde det mulig å utvikle hestejoggeskoen for Equine Fusion.

  I tett samarbeid med norske og europeiske aktører har Equine Fusion utviklet en ny sko til hesten. Den tverrfaglige kompetansen fra ingeniører, veterinærer, hovtrimmere og hesteeksperter har vært avgjørende for produktet. Det samme har finansiering og rådgivning fra Innovasjon Norge.

  Bygge for vekst

  – Uten en Innovasjonskontrakt hadde vi ikke klart å utvikle produktet eller oppnådd samme troverdighet internasjonalt som i dag. Vi fikk også økt kunnskap om hvordan vi skulle bygge et selskap for internasjonal vekst ved å delta på Innovasjon Norges kompetanseprogram for entreprenørskapsutvikling, GET i Boston, forteller daglig leder Sven Erik Revheim.

  Teamet som etablerte selskapet i 2005 visste om flere hesteeiere som stadig måtte ta hestene sine til veterinærer for konsultasjoner og behandlinger. Behovet i markedet ga grunnlag for å satse. De ville gi både hesten og rytteren en bedre løsning enn jernskoen fra 1800-tallet.

  – Finansieringshjelpen har gitt oss muligheten til å utvikle, patentere og produsere et produkt som kan være med på å øke hestens velferd, og endre en hel industri, poengterer Revheim.

  Europa og USA

  Han forteller at produktet er i markedet og selger veldig bra. Kundene er først og fremst fra Tyskland og Sveits, men at de har over 90 distributører i hele verden. Nå jobber de med å komme inn i USA.

  – Målsettingen er å omsette for 100 millioner i 2023. Det vil i hovedsak dreie seg om salg av hestejoggesko, men det skal utvikles noen nye produkter også, opplyser Revheim.

  Testing i fagmijø

  Forskning på dyrevelferd har hatt stor innvirkning på produktutviklingen. Joggeskoen skal ivareta hovens anatomi, balanse og grep, samt gi bedre demping.

  – Vi er stolte av å samarbeide med flere av de fremste ekspertene i verden på hestens bevegelse, og har fått muligheten til å teste produktene i dette miljøet med gode resultater.